Nu flyttar Harald ut

I morgon får Harald, mitt äldsta barn nycklarna till sitt studentboende. Jag ska jobba ett kort dagpass och sedan köra dit och hjälpa honom komma i ordning. Bilen är fullastad med allt som han kan tänkas behöva och det är ”bara” de stora sakerna kvar att köpa in och få på plats. Skrivbord, säng och ev en soffa. Måttbandet är nerpackat i min väska så vi kan mäta och klura imorgon. Spännande, sorgligt och en del av livet. Lite skönt också, framförallt då jag såg hans glädje då han fått besked om att han fått ett boende i det området han helst ville bo i.

Det är så livet är, barnen blir stora, växer upp och flyttar ut då de är redo. Att han flyttar nära oss och framförallt mitt jobb känns bra, då kan han pröva sina vingar utan att ev falla så högt. Han kan vara redo och ta ansvar för allt men han har inte visat alla de sidorna här hemma. Men här finns ju jag och fixar och donar…….

Matilda är sedan nästa på tur att prova sina vingar, men just nu behöver hon istället lite extra omsorg. Så det känns gott att finnas till hands och att hon inte står själv i sin sorg.

Det var kanske detta som var meningen med att vi inte kunde flytta till Malta för några år sedan. Att barnen behöver oss mer närvarande än vi kunnat vara många hundra mil bort. Vem vet, det känns åtm bra att finnas till hands nu<3

Men visst saknar jag Malta och det livet jag tror vi hade haft där, både att få en chans att utvecklas och hitta nya sidor hos mig själv och även hos K och klimatet. Denna sommar har inte gett många riktigt varma stranddagar och framförallt har inte vattnet blivit varmt. Jag är glad att jag har jobbat hela sommaren och har 3 veckor med värme framför mig.

Packade faktiskt igår….det kändes som jag inte får fler tillfällen att använda mina svalaste klänningar i alla fall.

Så jag är redo, ska bara se till att barnen har det bra och i balans innan vi flyger ner till <3´e landet Malta.

 

Det jag älskar allra mest, mina barn och havet.

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *