Onsdag 11 Sept, Paula.

Efter att ha solat och badat så beslöt vi tjejer att det var dags att åka och handla lite på tu man hand. Männen våra verkade väldigt nöjda över att inte behöva följa med och de hittade annat att roa sig med:)

Vi tog oss till Paula, en stad som har en del affärer och till och med en galleria.

Jag köpte lite kläder och hårklämmor. Höst och vinterkläderna har börjat komma in och sommarkläderna reas ut. Det var sommarkläderna som var roligt att titta på, att se på tjocka vinterkläder på Malta då det är 30 grader ute känns väldigt fel.

I några affärer hittade jag till och med kläder som passade mig och jag handlade en klänning, en kortärmad tröja, linne och ett par långa mönstrade tights. Här nedan ser ni det mesta jag köpt under vår semester:

Bilden kan innehålla: personer som står

Sarong, hittade den i Marsaxlokk i Söndags.

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

Här ser ni det jag var mest nöjd med av mina inköp, ryggsäcken med gott om plats och fack. Hittade den i Birzebbuga när jag letade presenter till syrrans barn.

Bilden kan innehålla: personer som sitter

En mindre resväska till god dricka som ska med tillbaka, bokade 1 extra resväska på tillbaka vägen. Full av Kinne och gott vin.

Det är inte billigt att handla på Malta generellt, skor brukar jag hitta både sköna och inte så dyra och även smycken. Sedan gillar jag ofta inte att handla kläder där, har knappast maltesiska vanlig storlek och känner mig som en jätte. Dessutom känner jag mig obekväm med att gå in i affärer där det inte finns någon annan än expediten och bara känna och klämma. Sådana affärer finns det gott om, små söta personliga affärer med allt möjligt i. Resväskan till exempel köpte vi i en affär som sålde kläder och skor.

Bilden kan innehålla: Kristian Persson, som ler, dryck, skägg, glasögon, telefon, utomhus och inomhus

Så här nöjd var mannen över att vi var iväg 😉

Dessutom köpte jag under vår Malta sem en ny ”gifta i 20 år ” ring och så kryddor, både kaninkrydda och pizzakrydda.

Vi hade det mysigt i Paula, det var skönt att vara iväg och bara ha tjejsnack och titta på allt man vill utan någon som inte tycker det är lika kul…..

Bussen går direkt mellan Birzebbuga och Paula så det är en smidig stad att ta sig till, där är allt man behöver. Vi var även runt och leta efter ett gott vin vi druckit på restaurang innan men hittade det inte. (John beställde det till oss så vi fick tillsist tag i det )

Så vi var även i en lite större mataffär, något jag inte varit i tidigare på Malta. Det var ungefär som ICA hemma och med ett utbud som absolut fungerar i vardagen.

Vi gick i Paula tills affärerna började stänga ner och det blev dags att ta oss tillbaka till männen och gå ut och äta ihop. Det blev kina mat och den var som vanligt god men inte helt mättande. Man får inte samma portioner som i Sverige.

En dag som gav energi ❤

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *