Onsdag

Idag hade vi tänkt oss att ha en inte bussåkande utan en lugn dag med en promenad till Marsaxlokk, grannbyn mot v till om man står med näsan mot Medelhavet.

Men då vi gått från den stadsdelen vi bor i här i Birzebbuga och hamnat i Qajjenza istället så beslöt vi oss för att stanna där. Stranden där har fyllts på med mer sand och där var hur mysigt som helst. Qajjenza är den stadsdelen vi gillar bäst och där vi kommer att leta efter ett boende i Birzebbuga. Sedan finns det några andra städer och byar vi också gillar och framförallt har vi Gozo kvar att utforska.

På stranden här hade de till och med en livvakt, han hade då inget att göra och satt mest och slumrade till…Där fanns även duschar och omklädningsbås, precis som på de andra betydligt större stränderna vi varit på. Riktigt skönt att duscha av sig saltvattnet innan man går vidare, bra gjort Malta!

Till stranden kom 3 nunnor, 2 av dem badade och 1 satt och handarbetade lite och läste lite medans de andra guppade runt länge och väl i vattnet sedsamt klädda i vita hattar och rejäla baddräkter.

IMG_20190828_112703

Dusch och omklädningsbås samt en nunna som handarbetar.

IMG_20190828_122121

stranden till höger

IMG_20190828_122124

stranden till vänster

En helt ok strand att bada och sola vid men inte någon wow känsla, praktisk och nära samt med både toaletter och som sagt duschar och omklädningsmöjlighet. Genuin och lugn samt ren och fräsch, hoppas sanden stannar kvar när det blir regn och rusk.

Efter att ha legat på stranden en bra stund gick vi tillbaks igen mot stadsdelen där vi bor, Kalafrana. Tog en fika och sedan upp till lägenheten för att slappa lite och låta kropp o knopp vila.

Vi gick sedan ner till stranden precis över gatan, simmade riktigt långt och snabbt så jag blev andfådd och det var så skönt att bli fysiskt utmanad och slut. Underbar känsla att sträcka ut i varmt vatten och ge järnet! Vädret var helt perfekt också, ljummet men inte så klibbigt som tidigare.

Kvällen avslutades på JD´s kitchen där vi ätit tidigare och absolut inte blivit besvikna. Jag tog en kycklingsallad och mannen åt både kanin och häst, vi blev båda mätta och nöjda. Där finns något för de flesta och jag kan absolut tänka mig att gå tillbaka dit för att prova något nytt.

Bilden kan innehålla: personer som sitter, tabell, mat och inomhus

Bilden kan innehålla: personer som sitter och mat

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *