Packar det sista inför Malta resan

I morgon bitti reser vi ner till Malta igen. Favorit i repris, samma lägenhet som sist och det ska bli skönt. Även om det inte var det klokaste vi gjort, vi tänker resa en del till Gozo och vi ska bo i Birzebbuga……

Ja precis, i helt andra delen av Malta till, jag vet:)

Nåja det är semester så vi har tid att kuska runt i buss och vi har pratat lite om att hyra bil i någon dag för att smidigare ta oss mellan öarna. Jag är dock inte det minsta sugen på att köra så det är helt upp till gubben om det blir nån bil tur eller ej.

Varför jag inte vill köra, vänster trafik och mycket hetsig trafik där inte trafikreglerna följs – nej det känns inte för något för mig. Det räcker med att jag ska köra upp till Stockholm och lämna av dottern om några veckor. Här nere på Österlen är det ett betydligt lugnare tempo även om trafikreglerna verkligen inte följs här heller, speciellt inte nu på sommaren när vi blir invaderade. 

Väskorna är packade med det mesta, jag har datorn kvar och min powerbank som jag ska ladda upp. Annars är allt klart, får kolla vikten igen också på dem för lite bra att ha har slunkit ner sedan jag vägde dem sist. 

Vädret här är ljuvligt varmt så jag känner inte att jag måste iväg för att bli varm och brunare men att vara ledig, helt ledig och att simma i ljummet vatten är något jag längtar efter. Givetvis efter själva landet Malta också att äta och dricka det som mer hör Malta till, höra maltesiskan och deras engelska och att träffa våra vänner där nere. Samt att visa upp landet lite för våra goa vänner som kommer ner sista veckan vi är på plats!

Jag har kollat över så jag kommer ihåg lite artiga och bra ord att kunna på maltesiska och de satt kvar, inte för att jag kan prata eller förstå språket men jag kan åtm säga några ord. Språkkursen jag köpt är säkert bra men jag blir så frustrerad då jag fastnar och inte kommer vidare så jag tränar långt ifrån så mycket jag behöver. Skärpning!

Så imorgon bitti bär det av och jag kommer att uppdatera er om vad jag vi upplever om dagarna och förhoppningsvis hitta intressanta saker att ta kort på. Något speciellt ni vill veta mer om eller att jag ska ta bilder på?

Sahha

Bildresultat för farväl

 

 

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *