Praktiska funderingar

Nu börjar jag planera och fundera på framtiden på allvar märker jag.

Vaknade igår morse med huvudet fullt av tankar ang hur jag ska ta farväl av mina nuvarande och dåvarande kolleger, har jobbat för samma kommun i ca tio år men bytte arbetsplats efter halva tiden. Höll på att skriva ett avskedsbrev där jag tackade för mig och de lärdomar jag fått under åren.

I morse vaknade jag och hade tankar på hur vi praktiskt ska gå till väga, vad som ska mer ner, vad som vi ev. ställer av hos nån snäll släkting/vän:) (hint hint) och oändligt mycket mer frågor.

Känner mig ganska matt idag, men det är bara att börja leta fakta och fundera och diskutera här hemma. Tyvärr är min man och jag ganska olika, jag gillar att diskutera och planera medans han blir stressad av det. Han vill bestämma när det är dags och punkt slut och tittar hellre på hur livet är på Malta just nu och bara njuter av det. Men vi försöker kompromissa och det går an så också. Jag får diskutera med er istället;)

För om det går smidigt så är detta en av scenariorna; att då vi är på Malta i Sept så passar vi på att träffa de kontakter vi har och nya som vi förhoppningsvis tagit. Kristian får jobberbjudande och jag är intressant. Sedan åker vi till Sverige glada och bruna och K slutar på sitt jobb. Han reser ner och börjar jobba på Malta där han hyr ett stort boende där vi alla ska bo + plats till övriga familjemedlemmar o gäster. Jag håller ställningarna till han känner att han trivs bra och att det är ett seriöst företag där han kan stanna och utvecklas. Sedan skickar jag ner våra saker med lastbil och om det behövs stuvar undan lite. Vet inte om jag vågar skicka ner finserviserna till exempel? samt om antalet kubikmeter är begränsat så jag måste prioritera vad som ska ner i första hand. I nuläget har vi knappt 100 lådor och jag antar att 20 till är realistiskt att räkna med. Som tur är har jag skrivit ner vad det finns i varenda en så det blir smidigt, men tyvärr är det inte samma saker i samma låda. Främst för att jag packar lite då och då och att vissa lådor hade blivit alldeles för tunga.

Men sedan då, jag vet vilken mäklare jag ska anlita, samma som förra gången vi skulle sälja huset och flytta. Så långt är allt klart, men pust sedan blir det lite jobbigt. Att sälja och röja allt bohag som finns kvar och samtidigt jobba, bo i det och antagligen ha barnen hemma. Åtm A och M, Harald har kanske hunnit flytta till studentboende. A är det schysstast att rycka upp då det är terminsavslut tycker jag. Han är väldigt vacklande om vad han vill och inte så vi lämnar honom utanför de diskussionerna vi har, det räcker att han är med i dem då det är nära och vi vet hur det blir. Det känns åtm gott att han är vacklande, att han ibland är väldigt positiv till att flytta och till Malta som land.

Vi hade tänkt oss att köpa en bostadsrätt som M kan bo i då hon går klart på gymnasiet och som vi antagligen behåller sedan för att ha en fast punkt i Sverige som trygghet för oss och barnen. Men det får vänta tills vi sålt huset. Det är det som är den stora frågan – hur löser jag detta rent praktiskt!

Ska jag stanna, knö in mig och ungarna hos vänner och släktingar med det som är bra att ha i lägenheten från huset? eller finns det andra alternativ?Det känns som tiden lätt rinner iväg här och K får dra ett rejält lass själv och jag ett stort lass själv på mitt håll. Samtidigt så blir det en del pengar som kommer in om jag säljer huset, jobbar på och väntar tills det kommer en bra bostadsrätt på marknaden. Ta ett lån och köpa en bostadsrätt innan hade ju varit smidigare men att dra runt tre boende istället för ett känns lite övermäktigt, tänk om husförsäljningen drar ut på tiden!

Tips, tankar och åsikter tas gärna emot!

M och H vill inte bo ihop i lägenhet utan han vill leva studentliv i staden han pluggar i och M pluggar i en annan stad ca 7 mil emellan städerna. (H vill till Kristianstad och M pluggar i Simrishamn.)

Alternativet att hyra ut huset finns också,men jag har hört många som har dålig erfarenhet av detta.

Eller att behålla det, låta M bo i det och sedan sälja det då hon är klar med gymnasiet och planerar att flytta härifrån. Kanske hyra ut det över sommaren?

Ja jag har inte blivit klokare av att få mina frågor på pränt tyvärr. Är det något mer jag borde ta ställning till?

Nu blir det lite vardag, ska jobba inatt så jag har dagen ledig och jag håller på att rensa i köksskåp och lådor. Vi hann med det mesta under helgen men det som är kvar tänkte jag fixa under dagen. Så kul ska jag ha det:) Så det blir en lugn dag hemma med städning, tvätt och disk. Klassiskt måndag…..

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

2 kommentarer

  1. Gabriella   •     Author

    Tack, så smickrad och glad jag blev för ditt inlägg.Än är det tyvärr för tidigt för mig att bryta upp och flytta, blir över ett halvår innan familjen kan följa efter och det blir lite för stor utmaning för oss alla. Men jag är tacksam för intresset och kommer att höra av mig. Mvh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *