Resan till Malta 11/5

Hej här kommer uppdatering ifrån igår då vi äntligen var på plats på Malta igen

11/5 till Malta

Sitter just nu i lägenheten vi hyr och låter knopp och kropp vila lite

Igår vaknade jag tidigt, hade satt klockan till 8 men vaknade av mig själv 10 i sex så då gick jag upp och hann med allt jag hade tänkt mig utan någon stress, hur skönt som helst.

Men sedan spack tidsplaneringen, vet inte vart det gick snett utan det var nog mer så att alla moment på vägen tog lite längre tid än vi räknat med och på tåget mellan Hyllie och Kastrup började jag bli riktigt stressad

Tyvärr kommer då katastrof tänket direkt och jag såg framför mig hur jag skulle missa planet, vad våra alternativ då var och om jag skulle jobba eller unna mig att vara ledig ändå.

Men väl framme så blev det ingen stress, planet var över en h försenat! Även om det inte var försenat hade vi inte behövt stressa allt var väldigt smidigt med incheckningen. Vi hann äta och sitta och glo länge och väl innan vi äntligen kunde lyfta mot Malta.

Gubben och jag är helt olika i planet, jag går på känsla och han på statistik, kalla fakta som passagerare. Jag är en känslomänniska, det är det aldrig nån tvekan om.  Han tycker väldigt illa om start och landning medans jag avskyr luftgropar, nåja även denna gången kom vi fram tryggt och piloten flög in en del av den missade tiden.

Vi bestämde oss för att hålla oss till planen och ta bussen till Birzebbuga. Tyvärr kom inte den bussen vi tänkt ta utan vi tog en annan som också skulle till samma stad men visade det sig körde en annan rutt. Så vi hoppade av någonstans med en vag vägbeskrivning och letade oss sedan nästan fram tills glassbaren där vi skulle få nycklarna av ägaren till lägenheten. Det var mindre kul att i mörkret släpa på resväskor på trottoarer och gator. Malta har trottoarer i väldigt olika skick och bredd. V Ä L D I G T olika…De har ofta väldigt höga trottoarkanter, kan vara breda och platta men även smala och fulla av gropar och stenar. Ibland finns de inte alls:)

Lägenheten har 2 sovrum, vardagsrum kombinerat med kök såsom det ofta är här och ett badrum samt en liten balkong. På takterassen finns det tvättmaskin vi kan använda. Möbleringen är tja spartansk och ett hopplock av stilar och träslag från svunna tider. Men sängen är skön och här är det vi behöver så spelar ingen större roll. Hade jag hyrt ut något hade jag ansträngt mig lite mer för att det skulle vara charmigt och välkomnande.

Ägaren är väldigt trevlig och vi fick både vatten och öl att ta med oss upp igår utan någon extra kostnad. Det stod dessutom vatten och väntade på oss men det visste vi ju inte…..

Wifi har vi också här.

Jag packade upp mitt bagage igår och planerade med Mariella hur och när vi ska ses. Hon var pratig och jag var artig med eg jättetrött och ville bara sova.  Väl i säng somnade jag gott och sov hela natten. Vi bor väldigt nära freeporten men den stör inte utan än har jag bara positiva upplevelser av Birzebbuga.

Kristian Perssons foto.

Väntar på bussen. Det var inga ljumma vindar utan en tunn fleece var helt rätt klädsel!

 

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *