Resan till Malta Sept – 16

Min sommar semester blev i September istället. Jag gjorde min chef glad och jobbade hela sommaren med undantag för de dagarna det är Kiviks marknad.

Vi tog buss och tåg hela vägen till flygplatsen i Kastrup och det gick smidigt förutom att tåget är ganska fullsmockat så att ha mycket bagage eller bagageväskor som inte smidigt går att dra med sig är inte att rekommendera.

 

Mums

På väg <3

Men vi kom fram i god tid och mötte upp våra vänner som också skulle flyga ner med oss, de körde till Kastrup istället och ställde bilen där. Det är ett säkrare sätt, ibland är det problem i tunneln och den blir avspärrad för tågtrafik. Personer som går i den som orsakar problemen tråkigt nog. Att där är några minuters fördröjning pga ökad passkontroll mellan Sverige och Danmark ser jag inte som ett problem, de minuterna lägger jag gärna där.

Allt gick smidigt tills vi kom upp i luften, sedan var där en passagerare som behövde hjälp och som möttes av ambulans när vi kom fram till Malta. Men damen i fråga vägrade åka med den så det var nog inte så illa som det verkade.

Vi blev upphämtade av personal från hotellet vi bokade, älskar känslan när man kommer ut från flyget och där står någon med ens namn på en skylt:=) Något annat jag älskar är värmen som slår emot mig då jag går av flyget. Värmen och luftfuktigheten <3 det gäller att ha kläder som man snabbt kan stuva av sig då man kommer av planet.

Våra vänner hade inte varit på Malta innan så vi agerade som reseledare, känns gott att ha rätt bra koll på vart man ska ta vägen och vad som komma ska.Samt vart man vänder sig om det inte blir som man tänkt sig.

 

Bara att vänja sig och gilla läget: Vänstertrafik, skumpiga vägar och förare som gasar på rejält, det där med bälte är överskattat och likaså ac. Jag och K njöt men våra vänner var ju oförberedda och tyckte nog det var lite obehagligt.

Den underbara maltes-engelskan och artighetsfraser som är bra att använda får man plocka fram. Är man artig och berättar att man varit på Malta tidigare så får man ett väldigt trevligt bemötande tillbaka. Så även nu, mannen pratade på och visade stolt upp sevärdheter vi passerade på vägen till Marsaxlokk där vi skulle bo första v vi var på Malta.

Första veckan var det förutom jag och min man Kristian vår yngste son Arve som var med och våra vänner bestående av mamma, pappa och 2 barn varav det ena är lika gammal som Arve.

Snart landar vi

Malta, här kommer jag.

Ambulansen fick köra tomhänt

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *