Stränder

http://www.timesofmalta.com/articles/view/20160425/local/10-beaches-get-blue-flag-status.610046

 

http://bay.com.mt/index.php/top-stories/2396-malta-s-best-beaches-are-revealed-as-10-win-top-blue-flag-awards.html

Här är  artiklar om vilka ständer på Malta som fått blå flagg. Bland annat uppfyller dessa stränderna (höga) krav på vattenkvaliteten.

Det är inget jag tittar efter då jag ska ta en simtur eller två men kanske det är viktigt för sig som läsare? eller så får du lite tips om några av ständerna på Malta.

Ska man spendera en heldag så kanske man vill vara på en strand som man vet är lite renare och fräschare än genomsnittet? Ärligt talat, emellanåt är det ganska mycket skräp på stränderna.  Soptunnor finns det lite här och där men ofta inte så tätt som jag hade önskat och tror behövs.

Mellieha är ett underbart undantag, där är verkligen fräscht. Någon strand stängs och städas på kvällen för att vara fin till morgondagen, så stranden kan upplevas väldigt olika beroende på när man besöker den. Samt givetvis när på säsongen.

Mellieha

2012-07-31 20.10.00

Marsaxlokk

2015-09-14 13.52.13

Comino.

Rätt talande bilder, Mellieha är en blandning av turistanpassat men ändå med den Maltsiska känslan. Utsikten från båda hållen gör säkert sitt till. En av de många soptunnorna syns tydligt.

Marsaxlokk, genuint gott om plats men inte alls anpassat, stranden nämns inte ens och där är inget extra för att locka dit folk.

Comino, motsatsen till Marsaxlokk. Turistanpassat så det blir absurt. Den vackra färgen på havet uppvägde inte men där ska finnas andra ställen att upptäcka om man tar en promenad. Tyvärr orkade vi inte det då temperaturen nockade oss och det var vatten och glass som gällde. Det var jag glad för, att där var glass och dryck att köpa så helt emot turistanpassning är jag inte.

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *