Tisdag, sol och Fam Portelli.

Idag har vi varit på stranden här i Birzebbuga, dock stranden i den andra stadsdelen. Vi gick dit men tog bussen tillbaka, vi har ett ”res så mycket du vill i 7 dagar kort” så det kan lika bra användas. Efter många h på stranden är varje steg tillbaka ett steg för långt:) På vägen dit var det dessutom en maltesisk man som frågade från sin bil om vi ville ha lift så vi hade sluppit gå hela vägen, dock var vi nästan framme så vi tackade nej tack. Men det är så mysigt att folk är genuint hjälpsamma och vågar fråga. Ju mer genuint ju mer sådant möts vi av.

Att ge sig iväg till en annan strand när vi Birzebbugas största och mer kända strand bokstavligen ett stenkast nedanför oss verkar säkert ganska knasigt för många. Men den andra är mysigare, mer malteser där och lugnare. Jag ville eg åka iväg till någon strand idag men K hade fått nog av bussåkande efter gårdagen så detta blev en bra kompromiss. Dessutom hade jag glömt mina simglasögon så det visade sig bli riktigt bra…..Jag ville eg till Kalkara och där vill jag absolut ha simglasögon på mig!

Det var som vanligt väldigt skönt på stranden, några moln kom då och då och gjorde att det inte var stekhett utan bara väldigt varmt och skönt.

IMG_20190903_114548

Efter stranden gick vi och käka varsin hamburgare och satt ute lite till och njöt av em solar innan vi gick och fräscha till oss och slappa lite på varsitt håll. K har hållit till i sovrummet och jag i vardagsrummet.

Solen har stekt oss även idag och även om vi har fått upp en bra bränna blir vi fortfarande både rosa och röda efter några h ute. Men inte mer än att det lägger sig till dagen efter, det går ju inte att hålla sig inne när det är så ljuvligt ute:)

Idag hr vi även  varit hos fam Portelli 

Vi var dit bjudna kl 19 och tog bussen 18.15 så det gick smidigt. Var till och med lite tidiga och satt snällt, svenskt?, på en bänk i närheten och väntade på att tiden skulle gå.

Att komma för tidigt känns inte artigt här, jag tror det är bättre att komma lite för sent istället. Nåja nu var vi nog väldigt punktliga och det gick bra, vi blev insläppta.

Bilden kan innehålla: 5 personer, inklusive Kristian Persson, personer som ler

De hade lovat oss en maltesisk kväll och det blev det, vi käkade maltesiskt och drack det mesta maltesiskt även om någon flaska Italienskt vin också kom fram.

Jag hade tagit med mitt favorit pås-te som gåva till dem. Hoppas de gillar det:)

Alla var hemma, det var mysigt att träffa Gabrielle också. Hon jobbar heltid i sommar på golfbanan i närheten och sedan är det skola igen i Oktober, Universitetet.

Först fick vi bröd med tomatröra och så var där fyllda oliver till och bönor. Jag gillade bönorna och maltesiskt bröd är alltid gott. Oliverna hade en fyllning av tonfisk, bröd och persilja i sig, bara goda saker även de. Kex och svart bönröra var där också, det är ganska vanligt att ha innan huvudrätten och även det gillar jag. Även maltesisk korv fanns där, men det är inget jag smakade. 

Bilden kan innehålla: personer som sitter, personer som äter, tabell, mat och inomhus

 

Bilden kan innehålla: personer som sitter och personer som äter

Sedan huvudrätterna, sniglar och bragioli. Jag har inte smakat sniglar innan men gjorde det faktiskt igår! Bara en och smaken var där inget fel på men konsistensen var för gummiaktig för mig. De kokar de ungefär som vi gör när vi gör kalops.

Bilden kan innehålla: mat

Man pillar alltså ut snigeln med en tandpetare och käkar den.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, dryck och inomhus

Bragioli, eg lite mörkare i färgen här blev den lite rosa….Typ lövbiff med lite fyllning i och så potatis och morötter till det. Gott och så skönt att äta vanlig potatis <3.

Bilden kan innehålla: mat

Glass till efterrätt

Bilden kan innehålla: efterrätt och mat

Bilden kan innehålla: 4 personer, inklusive Mariella Portelli, personer som ler, personer som sitter och inomhus

 

 

Bilden kan innehålla: 1 person, sitter, äter och mat

 

Bilden kan innehålla: 3 personer, inklusive Brian Portelli och Mariella Portelli, personer som ler, selfie och närbild

Tillsist bröt vi upp efter en trevlig kväll. Det är enkelt att prata med dem och vi hann med många samtalsämnnen.

Underbara vänner <3

Vi tog taxi tillbaka och det var så skönt, jag känner mig inte helt bekväm med att vara ute i Marsa och att gå till taxin och vänta på den en sen mörk kväll var inget jag ville göra. Dessutom visste vi inte när det var dags att bryta upp, det visade sig att strax efter 22 var alldeles lagom.

 

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *