Trafik, bussar och hästar.

Såg nyss denna artikel i Malta today. Om att förbjuda hästar att vara på vägarna då det är som mest trafik. Jag har inte sett mycket hästar ute men då och då händer det att de är på vägarna och även att man ser någon maltes gå med sin häst ner till Medelhavet så den kan ta sig ett bad.

Hörde ifrån en maltesisk man att stranden vid hamnen i Marsaxlokk, stranden till v, används flitigt av hästägare tidigt på morgonen. Att hästarna transporteras dit för att bli av med ohyra. Om han vill han stranden för sig själv eller det är sant vet jag inte. Men…jag har badat där ett antal gånger och aldrig sett spår av hästhovar, hästbajs eller andra spår de kan ha gjort.

http://www.maltatoday.com.mt/news/national/60606/horses_on_the_roads_to_be_banned_during_peak_hours?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#.Vn0RLLbhCt-

Något annat nytt ang trafik är att busslinjerna är ändrade,från den 20 December. De flesta linjerna kommer att gå oftare och några turer är omdragna. Bra att de försöker göra något åt problemet med bussarna, om de fungerar så kanske det blir mindre bilar på vägarna. Jag hoppas också att man gör det säkert för cyklisterna, många gånger hade det fungerat att cykla – korta avstånd och bra klimat – men det är inte många vägar som är anpassade för cyklister.

http://publictransport.com.mt/route-changes?l=1

https://www.facebook.com/groups/maltagroup/search/?query=horse , fotona är kopierade härifrån.

 

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *