Utgår från Kalkara

 

Allt gick bra då vi förflyttade oss från Bahar Ic Caghaq och till Kalkara, taxin kom i tid och vi kunde checka in fast vi kom 4 h förtidigt:)

Hotellet är litet och mysigt, gamla genuina klinkers i trapporna och fina smidesgrindar. Vårt rum är litet det med, lite för litet för att man ska kunna ha sin egen lilla vrå men här är säng, garderob, badrum och kyl så vi klarar oss fint. Dessutom är där en stor takterass som man kan använda och där tillbringade vi många timmar då det var kväll och mörkt ute men för tidigt att gå i säng.

Gabriella Perssons foto.

Stranden är mysig även om den är inhägnad av båtar. Men på andra sidan av båtarna går färjetrafiken så här känns det motiverat och är en bra bit iväg. Så jag kan simma både långt och brett utan problem. Mitt i stranden är det en rejäl sandstrand med bänkar och gott om soptunnor, på båda sidorna finns det sten som man också kan sitta på och dessutom en rutchkana som leder rakt ut i vattnet.

Simmar man till höger finns det rejält med klippor där många olika sorters fiskar håller till, så även jag:)

För att gå dit ska man gå uppför en rejäl trappa precis bredvid där vi bor sedan över en korsning o ner för en brant backe med jordbruksmark bredvid. Välgödslad jordbruksmark..Sedan bara över vägen och så är man framme. Tur det för här är väldigt backigt och krafterna sinar snabbt i värmen.

Förutom att bada var vi en ute och såg oss omkring lite, tog och köpte maltesisk snabbmat – pajer – och något att dricka o satte oss i en park. Parker med tillhörande lekplats ligger centralt placerade nära kyrkan och har ofta Wifi. Smidigt och smart uträknat så barnen kan leka av sig innan kyrkobesöket:)

Gabriella Perssons foto.

Första kvällen vi anlänt gick vi ut och åt och jag åt en god och välkryddad kycklingsallad. Här känns väldigt maltesiskt så jag antar och hoppas att maten här inte är turistanpassad utan välkryddad.

Dagen efter har vi varit på stranden och även hunnit med lite inköp. Inget kul precis utan sånt som behövdes.

Oktober fest på tu man hand hann vi också med under vår vecka i Kalkara, kommer mer i senare inlägg om det.

Även en heldag tillsammans med fam Portelli hanns med, vi åkte till Gozo och firade Indipendence day. Det är orkesterklubben som ordnar det och där var plats till oss också hann vi med, även det förtjänar ett eget inlägg.

I Kalkara är det verkligen mysigt och hit kommer jag definitivt att återvända samt visa för vänner och släktingar som besöker ön. Det enda som jag inte är helt nöjd med är bussförbindelserna men om man tar sig till grannbyn där det finns betydligt fler busslinjer att välja mellan.

 

Kristian Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

På plats i Kalkara, älskar dessa små gränderna där jag  ofta såg ödlor kila in mellan springorna.

Kristian Perssons foto.

Kristian Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

Gabriella Perssons foto.

I Kalkara, Rinella Bay, Valletta är mittemot.

 

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *