Vardag i Sverige.

Hej äntligen skriver jag i nutid och idag är det Söndag 9 Juli. Ska snart till jobbet och har sedan en fullspäckad vecka framför mig innan det är semester. Första semester veckan går det mesta av tiden åt av att gå på Kiviks Marknad och allt annat som hör marknaden till. Vi bor väldigt nära marknaden och brukar ha huset fullt,både av våra vänner och barnens.

Igår beställde vi nytt kylskåp och det ska hinna levereras innan marknaden så vi kan bunkra upp. Dagarna runt marknaden är vi invaderade här i Kivik och att köra bil är bara något vi gör i nödfall. Det är cykel eller apostlahästarna som gäller:)

Hur vi har kommit närmare Malta än sist jag skrev (ska försöka skriva lite var gång jag tittar in här, om inte annat så för att sätta press på mig själv)

Vi sorterar igenom rum för rum och packar ner det vi ska ha till Malta och inte behöver följa med till lägenheten vi planerar att sätta oss i. Saker som vi har dubbelt av eller som vi anser vi har bättre nytta av där exempelvis köttkvarn eftersom jag läst ett antal inlägg om jakten på bra köttfärs på Malta.

Dessutom kommer Matilda antagligen att flytta ut då sommaren är över så hon behöver en hel del till att starta upp sitt framtida boende. Inte för att jag har mycket hon vill ha inte, vi har väldigt olika tycke och smak. Så det får bli någon heldag då vi kör iväg och handlar det mesta när det närmar sig att hon lämnar boet.

Pengarna rullar med andra ord! Vi har en del praktiska saker att ordna med här hemma som kostar en hel del, plåtare och rörmokare ska hyras in för lite fixande. Sedan ska vi köpa ny spis, innerdörrar till ovanvåningen, golv till vardagsrum+kök, lister och så ny ytterdörr. Säkert lite mer saker som dyker upp då vi går igenom rum för rum men detta är det stora som jag vet vi tänkt lägga pengar på för att få ut så mycket som möjligt för huset. Där är i nuläget två hus till salu i vårt område och jag följer med spänning deras hus på hemnet. Det ena är på vår gata och det andra på gatan nedanför, de är i olika skick och prisklasser och jag antar att vårt kommer att hamna mittemellan.

Vi planerat att prata med någon bankkontakt på Malta (ska kolla med Mariella och Brian för att få tips) och sätta in vinsten från husförsäljning på ett Maltesiskt bankkonto samt starta ett sparande där som täcker det vi planerat att låna samt andra utgifter och buffert för att visa att vi har god ekonomi. För att vi ska göra detta vill vi få ett lönelöfte så att då vi hittar det rätta boendet så smidigt som möjligt slå till. Om banken kräver att vi ska spara först ett visst antal månader kan vi tänka oss det men under en väldigt begränsad tid, ett halvår kanske?

Idag gick min vattenkokare sönder så det ska jag också köpa ny, ingen stor utgift utan bara irriterande eftersom jag dricker många koppar om dagen och inte har tid att komma iväg på många dagar. Vill dessutom ha en snygg modell i den stil och färg som jag tänk ha i nästa boende så jag behöver lägga lite tid på att hitta rätt kokare. Det får bli till att koka vatten på det gamla hederliga sättet så länge, är ju verkligen ett i-landsproblem att inte ha en vattenkokare!

The Retarded Swedes foto.

På Malta just nu har de en underbart varm sommar och vattnet är ovanligt varmt, jag är så sugen på att resa dit men det går bara inte. Har endast två veckors semester och behöver stanna hemma och ta itu med vardagen. Även de två yngsta barnen verkar sugna på att resa dit och de satt och pratade om Malta igår då vi umgicks efter kvällsmaten. De känner sig trygga och bekväma med att vara på Malta och ta sig runt på egenhand. Engelska är verkligen ett språk de behärskar bra, internet har gjort att nästa generation är bekväma med andra språk på ett helt annat sätt än vad jag är. Ett språk jag är bekväm med är danskan eftersom det var många från Bornholm som vistades i Simrishamn då jag växte upp. Fisket och kärleken gjorde att det fanns gott om dansktalande barn i skolan och jag såg mycket på danska barnprogram på tv´n. Det är bara räknesättet jag inte kan flytande, men de brukar säga summan på engelska så det är inget problem då jag är i Danmark.

 

Gabriella Perssons foto.

Mina fina barn och deras (små) kusiner då Matilda tog studenten.

 

Gabriella Perssons foto.

Bertha och en kattunge som vi inte har kvar längre. Bertha älskar alla djur även igelkottar…..

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *