Vecka 1 bodde vi i Marsaxlokk, Harbour Lodge

Marsaxlokk, denna lilla fiskeby som var det första vi upplevde på Malta. Första gången vi var på Malta hade våra maltesiska vänner ordnat så vi hyrde en lägenhet. Lägenheten bestod av 2 rum och 2 balkonger, kök och så tvättstuga uppe på taket som också hörde till. Väldigt smidigt speciellt som vi blev hämtade på flyget och kylen var laddad med det man kan tänkas behöva för att starta upp sin semester.

Då upplevde vi Marsaxlokk som lugnt och rofyllt och genuint men denna gången kändes det lite mer turistanpassat och gåpåigt. Långt ifrån vad jag upplevt på andra ställen (framförallt i andra länder) men ändå så det kändes trist emellanåt. Nu avskyr jag verkligen att bli störd av påflugna försäljare så jag är känslig i denna frågan, det vet jag.

Men både på fiskmarknaden på Söndagen och då och då på restaurangerna vid hamnen blev jag irriterad då försäljare gick över min gräns. Lite väl påflugna eller närgångna för min smak, som att lägga saker på bordet när man ska äta och en lapp med någon snyft text om sakerna som är till försäljning…..Hade så gärna slängt sakerna i vattnet………

Vi provade en hel del restauranger eftersom vi bodde på hotell denna gången och bodde ett stenkast ifrån de flesta av dem. Ett tips är att gå lite längre antingen till höger eller vänster så hittar man ställen med lite bredare utbud och till en billigare peng där det även satt malteser. För mig ett gott tecken även på att maten är mer välkryddad.

Saknade någon snabbmatsställe med maltesisk mat såsom pastizzi och pajer. Där finns någon affär som får det levererat till sig på morgonen men de tar snabbt slut. Min man gick dit någon morgon och stod i en lång kö med malteser som också var sugna på att starta dagen med ett rejält kaloriintag.

 

Hotellet hette Harbour Lodge och det låg väldigt nära hamnen och torget. Våra vänner och vi hade rum bredvid varandra och framför vår del fanns en rejäl skjutdörr som vi kunde stänga till och ha vår lilla hörna för oss själva. Allt som skulle ingå fanns och fungerade bra (hämtning och lämning på flygplatsen, frukost, Wi-Fi och AC), personalen var trevlig och stället kändes fräscht. Det jag saknade var någon gemensamhetslokal där man kunnat sitta och snacka, spela spel, dricka något gott och bara hänga. Nu blev kvällarna lite rumphuggna då vi var trötta men ändå sällskapssjuka – åtm några av oss. Nu blev det lätt så att var familj gick in till sig eller några av oss gick ut och någon stannade kvar och kanske hade det mindre kul…

I hotelldelen där man åt frukost kändes det inte mysigt eller välkomnande att sitta utöver frukosten.

Men jag kan absolut rekommendera det om man ska ha ett fräscht ställe, hyfsad frukost och framförallt trevlig och hjälpsam personal.

utanför hotellet

Första kvällen innan vi blivit solbruna och fina

Här gick vi många gånger, gatan ner till hamnen och sedan v mot torget.

Gabriella Persson

Kvinna, mamma, hustru, matte och kollega. Här skriver jag om hur vår planering inför flytten till Malta går samt lite glimtar ifrån vardagslivet. Mitt vardagsliv delar jag med min man, våra tre barn, hund och katter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *