Budgettips i Sliema

Subject: Malta och restaurangtips?
Date: Tue, 12 Jun 2012
To: johannaekstrom_@hotmail.com

Hej!

Jag hittade din blogg och har läst mig igenom ett par månader! Vad kul du verkar ha haft det på Malta!!

Förra året var jag och min sambo på Malta en vecka och i år tar vi med oss två tonåringar runt juni/juliskiftet. I och med detta har vi en betydligt snålare tilltagen budget.

Har du förslag på restauranger där vi kan äta oss mätta billigt, vi ska bo i Sliema. Och om du direkt kommer på andra lågbudgetnöjen förutom bad tas det också tacksamt emot.

/Hälsningar Maria

Hej Maria,

Mysigt med familjesemster! När jag bodde på Malta så bodde jag i Sliema, gillar staden otroligt mycket. Svårt med budget-ställen… Har ett ställe som är en stor favorit där deras främsta produkt är pastarätter som kan ätas varma eller kalla (jag föredrar den kalla varianten, perfekta för picknick eller ta med och äta nere i hamnen!). De har även lite pajer osv. Stället heter Straws och ligger på Triq Manwel Dimech i Sliema, i början på gatan ligger bland annat smink-butiken INGLOT. Det ligger väldigt dolt men på andra sidan vägen kommer ni se bland annat ett kebabställe och en underklädesbutik. Straws ligger alltså mittemot där. Se bild; http://alltommalta.com/kommer-mars-med-varen/ . Min favorit är Chicken Satay och Chicken Curry!

Ett annat ställe jag gillar är Moo’s Deli som ligger på shoppinggatan Bizzaza Street. De har kyckling- och lammkebab och man får välja om man vill ha den serverad i baguette, ftira (maltesiskt bröd), rulle eller om sallad. Man får välja ett par grönsaker till också i deras salladsbuffé. Panggod kycklingsallad med andra ord där man får välja salladstillbehör själv!

Oj nu höll jag helt på att missa storfavoriten Mint! Fantastiskt härligt café med fräscht utbud och trevlig personal, vi hängde alltid där! Ligger mittemot Surfside (också en helt okej restaurang) på Tower Road.

Ta båten över till Valletta en dag, båtturen kostar 1,50 tur och retur. Nu vet jag inte vilka datum ni åker och hur gamla dina tonåringar är men 26 juni är det en gigantisk utomhuskonsert arrangerad av MTV dit flera stora artister kommer. Det är en gratiskonsert i Valletta som är oerhört populär. Vi var där förra året, riktigt roligt! Förvarnar er dock om trafikkaos innan/efter konserten. Läs mer på deras hemsida: http://www.isleofmtv.com/ .

Hoppas ni får en trevlig resa!
Varma hälsningar
Johanna

6 kommentarer

 1. Johanna   •     Author

  Ja precis, helst bör man besöka Straws runt 12:00 eller tidigare annars är det goda slut! De stänger vid 15 :)

 2. eniko vass   •  

  Håller med om att Straws är ett superbra ställe..men man måste vara där i tid annars är nästan allting slutsålt :)

 3. Molgan   •     Author

  Hej Rebecca!

  Priserna på Malta ligger på ungefär detsamma som i Sverige. Bodyshop är något billigare så det kan ni passa på att köpa! Nu är det högsommar på Malta och det är sommarkläder som behövs. En kofta eller kavaj kan du packa med just in case men jag tror inte du kommer behöva den.

  Trevlig resa!

 4. Rebecca   •  

  Hej, jag och min vän åker till malta nästa vecka!
  är det dyrt i malta? vilka butiker är isåfall billiga?
  vad skall man packa med för kläder osv.?
  Du skulle vara jätte snäll om du kunde svara på mina frågor så snabbt som möjligt!
  Tack på förhand :D

 5. Johanna   •     Author

  Hej Anna!

  Hygienen på Malta är bra, jag blev aldrig matförgiftad under mina år på ön. Beror säkert på vilken standard man söker sig till men jag var aldrig med om att det kändes “äckligt” och då åt vi sällan på de finaste restaurangerna.

  Trevlig resa!
  Johanna

 6. Anna   •  

  Hej!
  Jag undrar hur hygienen och liknande är på Malta? Är det vanligt med matförgiftning och dylikt? Har tänkt åka dit i augusti.
  Kramar
  Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *