PERSONLIGA HOTELL-FAVORITER PÅ MALTA

Nu börjar temperaturen äntligen stiga och våren är på ingång på Malta! Sommaren närmar sig med stormsteg och semesterplanerna börjar sakta men säkert formas. Tänkte bjuda på en topp-tre-lista med de hotell på Malta som jag, mina vänner och våra nära & kära helst bokar. Fler hotellrecencioner från mina läsare hittar du i menyn under Hotell Malta.

Hotell Sliema1. Prisvärda Preluna Hotell

På förstaplats hittar vi Preluna Hotell som ligger i hjärtat av Sliema. Hotellet har bra läge; det ligger både nära havet, nära shopping, nära Valletta-båtarna samt en busshållplats precis utanför entrén. Min familj har bott på Preluna och de var väldigt nöjda och jag har flera vänner vars besök alltid bor här.

Klicka här och läs mer om Preluna Hotell.

Hotell Malta2. Mysiga Hotell Juliani

Hotell Juliani ligger i mysiga Spinola Bay i St Julians där man kan hitta flera av mina favoritrestauranger. Hotell Juliani ligger nära nattlivet utan att på något sätt störas utav pulsen. Standarden på detta hotell är hög och de jag pratat med som bott på hotellet säger att det verkligen är värt en extra peng.

Klicka här och läs mer om Hotell Juliani.

Hotell Malta3. Billiga 115 The Strand Aparthotel

115 The Strand Aparthotel ligger i Gzira, mittemot den vackra småbåtshamnen. Hotellet ligget vid havet och den långa strandpromenanden och känner man sig pigg i benen kan man promenera hela vägen till huvudstaden Valletta. Vissa av hotellrummen är utrustade med kylskåp och mikrovågsugn.

Klicka här och läs mer om 115 The Strand Aparthotel.

Alltommalta.com samarbetar med Hotels.com där man smidigt kan jämföra och boka hotell på Malta. Personligen bokar jag alltid hotell via Hotels.com när jag åker på semester, de har en smidig överblick över alla hotell och man kan hitta otroligt bra erbjudanden! En gång bokade jag en helg på ett fint all-inclusive-hotell på stranden för totalt 500kr via Hotels.com, otroligt bra :)

4 kommentarer

 1. Johanna   •     Author

  Hej Elin,

  Vad kul att du är sugen på att flytta till Malta, livet är verkligen härligt där!

  Boende är väldigt lätt att få på Malta och jobb brukar inte heller vara några problem. Väldigt svårt att säga hur snabbt man får ett jobb, det är många faktorer som spelar in; erfarenhet, timing, hur mycket tid man lägger på jobbsökande osv. Jag känner en tjej som flyttade till Malta och två dagar senare hade både jobb och lägenhet. Så det kan gå snabbt om man verkligen ger sig tusan på det!

  Lägenhetspriset beror såklart på hur stor lägenhet du vill ha och vilket läge du vill ha. Skulle gissa på att en etta kostar runt €400.

  Det kan man göra som man vill. Man kan flytta ner, bo på hotell ett par dagar och gå på lägenhetsvisningar. När man hittar ett objekt man tycker om kan man ofta flytta in samma dag som man skriver kontraktet.

  Det kommer inte vara några problem alls att lära känna folk på Malta! De som bor där är glada och trevliga. Det finns så många härliga människor på Malta, det är en av de saker jag saknar mest med ön!

  Lycka till
  Johanna

 2. Elin   •  

  Hej! Vilken otroligt bra blogg, har lärt mig jättemycket om Malta. :) Jag är väldigt sugen på att flytta dit och jobba, och har några frågor.
  Är det lätt att få boende och jobb? Hur snabbt ungefär kan man få jobb? Cirkapris om man hyr lägenhet?
  Rekommenderar du att åka ner innan man “flyttar” och fixa boendet?
  Är det lätt att träffa folk och få kompisar om man åker själv?
  Blev en hel del frågor, men är tacksam för svar :)

 3. Johanna   •     Author

  Hej Tone!

  Ja St Georges Bay ligger i St Julians. Ett hotell jag hört ska vara bra där är Corinthia Hotel, har bekanta som bott där och de var väldigt nöjda! Från St Georges Bay är det nära till biograf/bowling/shoppinggallerior/nattklubbar samt Spinola Bay som har många mysiga restauranger. Vid St Georges Bay börjar även strandpromenaden som går hela vägen bort till huvudstaden :) Det går bra med bussar från St Julians till hela Malta så det finns alltid saker att hitta på. Tror även sightseeingbussarna går förbi St Georges Bay.

  Trevlig resa!
  Johanna

 4. Tone   •  

  Hej Johanna! Jag undrar om st george bay ligger nörs till st julius?
  Letar hotell och hittade ett vi gillade där men vill gärna att det är relativt nära till annat :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *