RAGING SEAS

Sakta men säkert vill jag komma tillbaka till en rutin där bloggen uppdateras då och då med glimtar från vardagen här på Malta. Tanken på att mina inlägg kan inspirera fler att ta steget att flytta hit här helt enkelt för härlig för att låta bli! Min kloke Erik pratar om att sänka sin egen ribba och att bara börja (kolla in hans youtube-video på ämnet!) så här är ett litet, kravlöst steg i rätt riktning där min förhoppning är att kanske just DU blir mer nufiken på en vardag utomlands.

Vintern här på Malta är fascinerande; ena dagen är det klarblå himmel och +20 grader och nästa dag blåser det storm och havet kokar. Ibland händer de båda under samma dag. Idag skiner solen men häromdagen lös det med sin frånvaro under min morgonpromenad och jag stuvade på mig både jacka och halsduk.

Vi har några månader till av växlande väder (efter påsk vänder det enligt malteserna!) så det är bara till att plocka undan väderappen (Maltas mikroklimat där det ösregnar i grannbyn när solen skiner i Sliema gör väderprognoser minst sagt opålitliga) och möta vädret med öppna armar. Solen tittar ändå alltid fram, förr eller senare!

Jag håller på att lära mig hur vår nya kamera funkar men eftersom jag ”sänker min ribba och bara börjar” så gör det inget om bilderna ser märkliga ut. Det blir säkert bättre (eller inte), så bear with me!

2 kommentarer

 1. Johanna   •     Author

  Hej Jenny,

  Vädret just nu är soligt! Jag hade packat ner tunnare byxor/strumpbyxor och en vårjacka. Långklänning skulle nog funka också. Det är lite kallt att vara på stranden men om du har ett boende med sol-möjligheter där det inte blåser så är det inga problem att jobba på brännan. Glöm inte solskyddsfaktor i så fall, solen tar ordentligt redan nu!

  Det är varmt i solen om dagarna men vinden är ofta sval och det kan bli kyligt i skuggan. Om kvällarna är det omkring 15-17 grader.

  Trevlig resa :)
  Varma hälsningar,
  Johanna

 2. Jenny   •  

  Hej!
  Hur är vädret nu i april? Vad ska man packa ner om man ska besöka Malta nu i dagarna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *