Sverige mellanlandar här på Malta

Sitter och läser på Aftonbladet att Svergie beslutat att skicka flygplan till Libyen för att hämta hem de svenskar som är kvar. De ska tydligen flyga till Maltas huvudstad Valletta och avvakta innan de flyger vidare mot Libyen. Vi var ju i Valletta häromdagen och kikade efter militärfartyg, nu får vi åka dit igen och kika efter det svenska flygplanet!

I övrigt märker vi inte av oroligheterna här så mycket, även fast det pågår för fullt bara några timmar bort. Det flyger en hel del helikoptrar på himlen som vanligt och ute till havs skymtas stora fartyg som alltid.

Läs Aftonbladet-artikeln här.

4 kommentarer

 1. ELVIRA   •  

  Jag har varit inne i ett sånt plan :) jäkligt stort.. och sätt den flyga upp och landa och det tar typ 5 sek för ett sånt plan att stanna. Grymt ;P

 2. Yvonne Forsman   •  

  Fick just detta email:
  ”Yesterday, I heard that in Tunisia a convoy of food, medical supplies and other necessities was turned back at the border. They ended up leaving everything on the border in the hope that someone from the Libyan side would pick it up.”
  Engelsmännen sägs koordinera de europeiska hjälpinsatserna på Malta men det kanske också krävs koordinationsinsatser i Tunisien…???

 3. Yvonne Forsman   •  

  Hej Johanna,
  jag kom till din blogg via Aftonbladet. Själv lämnade jag Stockholm för 11 år sedan och befinner mig nu i Florida. Har en vän från Tripoli som bor i Kalifornien. Hans släktingar finns i Tripoli som rapporteras ha ont om mat, förutom att det hörs skottlossning ute på gatorna hela tiden. Det måste va’ fruktansvärt stressigt att finnas där. *suck*
  Det vore bra om du kunde rapportera om de aktiviteter som äger rum på Malta! Du bara nämner fartyg på horisonten och helikoptrar i luften. Det säger inte mycket.
  Klaras fullt som ett kylskåp är inte heller hjälpsamt, om det inte är ett hemligt kodat budskap.., förståss?
  Här är en länk till protester runtom i världen och USA:

  http://www.buzzfeed.com/mjs538/the-best-libyan-protest-signs-from-around-the-worl

  Sköt om dig!

 4. klara   •  

  saknar dig stumpan!! klockan är ett på dagen och jag är full som ett jävla kylskåp, haha. hur är det med dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *