THE XARA PALACE, MDINA

The Xara Palace ligger en kort bit innanför Mdinas ståtliga entré i en vacker byggnad från 1600-talet. Vi möttes av trevlig personal och togs väl om hand från första stund vilket alltid är en stor merit på Malta!

Rummet var riktigt maffigt med slående utsikt över i stort sett hela den maltesiska östkusten. Att det stod en jaccuzzi på terassen gjorde knappast saken sämre!

The Xara Palace Mdina Malta

Xara Palace Mdina Malta

Erik och Johanna

2015-05-24 10.20.42

Malta

Lördagskvällen spenderades strosande i Valletta med ett middagsstopp på Sharma (rekommenderas varmt!) innan det var dags att krypa till kojs. Gissa om jag vaknade med ett leende till den här utsikten ↓ ?

2015-05-24 11.49.27

2015-05-24 11.46.59

Xara Palace hade två saker jag fullkomligt älskar med hotell: Riktigt fluffiga, krispiga täcken samt en minnesvärd hotellfrukost. Att få äta frukost utomhus med den här utsikten kan inte bli annat än härligt.

Malta hotell 3

Xara Palace Hotell frukost Malta

Xara Palace Mdina

Summa summaraum, The Xara Palace i Mdina är ett fantastiskt hotell på Malta som passar alla som vill unna sig det lilla extra. Vi var väldigt nöjda med vår miniweekend och jag skulle gärna bo där fler gånger!

4 kommentarer

 1. Johanna   •     Author

  Hejsan,

  Jag har inte maltesiskt körkort utan jag tog mitt körkort i Sverige. Inom EU behöver du inte byta in ditt körkort. Det stämmer att du behöver ett maltesiskt ID, du kan läsa mer om hur man skaffar det på den här sidan: http://alltommalta.com/flytta-till-malta/maltesiskt-id-kort .

  Varma hälsningar,
  Johanna

 2. J   •  

  Hej!

  Jag undrar hur du bar dig åt för att ta maltesiskt körkort? Jag vet inte ens vem man kontaktar, jag hörde att man måste ha maltesiskt ID först, men hur får man det?

  Mvh

 3. Johanna   •     Author

  Ja, han är himla bra på överraskningar den där Erik!! <3

 4. Mamsen   •  

  Så härligt lyxigt, vilken mysig överraskning!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *