UBER PÅ MALTA = BOLT

Vi får många frågor om hur taxi på Malta fungerar och om det finns Uber på Malta. Svaret är dessvärre nej, Uber finns inte på Malta i dagsläget. Här på Malta använder vi en Uber-liknande app där man på precis samma sätt som Uber kan beställa bil genom mobilen, betala med kort och droppa en pin på sin location.

Appen heter BOLT (tidigare hette den Taxify) och är en kopia på Uber. BOLT finns i flera andra länder och är lika säkert att använda som Uber. Prismässigt ligger BOLT på ungefär samma nivå som övriga taxibolag på Malta men det går ofta mycket snabbare att få en taxi än hos övriga taxibolag.

Att använda sin mobil i utlandet är nu billigare än någonsin och många svenska mobiloperatörer tar inga extra kostnader vilket gör BOLT till ett bra alternativ. Glöm inte att kryssa i att du vill betala dina resor med kort, kontant-betalning är annars standard.

Som med Uber kan man i dagsläget inte förboka taxi via BOLT så önskar du en taxi från flygplatsen som väntar på dig när du kommer fram skulle vi fortfarande rekommendera eCabs som dessutom går smidigt att boka på genom deras hemsida. eCabs och övriga taxibolag betalas kontant. Ofta finns det BOLT-bilar vid flygplatsen också men det är inte garanterat. Försök undvika att åka med de vita taxibilarna, boka alltid egen taxi antingen med eCabs eller BOLT. Läs mer om varför här: www.alltommalta.com/johanna/varning-for-taxi-pa-malta

Trevlig resa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *