VARNING FÖR TAXI PÅ MALTA

Att åka taxi på Malta kan vara tryggt och säkert, men man bör känna till vilken bil man kan hoppa in i och vilken man ska passa sig för.

När jag bodde på ön använde vi oss alltid av privata taxibolag. Förutom en kväll när vi valde att ta ”en vanlig taxi”. Taxiresan skulle kosta €10, vi hade ingen mindre peng utan betalade med €50 och fick växel tillbaka. Dagen efter konstaterar vi att sedlarna vi fick tillbaka var falska och taxichauffören gjort sig en ohyggligt bra affär!

Nedan ser ni de falska sedlarna. Det satt en liknande silverremsa på fusk-sedeln och der var först när den föll av som vi märkte att något var tokigt.

Undvik vitfärgad taxi på Malta

De taxibilar som man vinkar till sig på gatan, de som står utanför nattklubbarna samt de som finns vid flygplatsen är så kallade vita taxibilar. De är (som namnet avslöjar) alltid vita till färgen och har en taxi-skylt på taket. De här taxi på Malta ska man försöka undvika så gott man kan eftersom:

1. De är oärliga. De är dyrare än privata taxibolag och de lurar gärna turister.
2. Bilarna är slitna och i vissa bilar finns inte ens säkerthetsbälten.
3. Chaufförerna är fruktansvärt otrevliga.

Vit taxi Malta

Använd privat taxi på Malta

Att använda sig av privata taxibolag må låta dyrt och omständligt men sanning är helt tvärt om. Privat taxi på Malta är alltid billigare än vita bilar, bilarna är fräscha, taxichaufförerna trevliga och det är smidigt att boka. Bor ni på hotell kan ni be receptionisten boka taxi åt er. Vill ni boka en taxi från flygplatsen så rekomenderar jag er att göra det innan ni åker. eCabs kan man smidigt boka genom deras hemsida, via telefon eller via deras app!

Uppge namn och telefonnummer, var ni vill bli upphämtade, vart ni vill åka samt vilken tid.

Vi använde oss oftast av eCabs som är kanon men även Dial-a-Cab och Wembleys är bra. På eCabs hemsida kan man se priser över hela ön och alla de privata taxibolagen använder i stort sett samma priskarta.

Taxi på Malta

8 kommentarer

 1. Ingegerd Berggren   •  

  Har bara positiva erfarenheter av vita taxibilar.

 2. Johanna   •     Author

  Hej igen,

  Härligt med en hyrbil, det är roligt att vara så flexibel under semestern! Vi bodde i Sliema/St Julians och där fanns det inte mycket parkeringar, fullt överallt. Ingen aning om hur det ser ut i Qawra men kan tänka mig att det är lite bättre. Jag kan inte minnas att jag sett några biljettautomater på Malta så utgå från att det är gratis.

  Varma hälsningar
  Johanna

 3. Johanna   •  

  Ok! tack för de, jag avbokade nu då vi eventuellt planerar att ha en hyrbil under hela vistelsen istället men tänker då på det med parkering?

  vet du hur det ser ut med parkering överlag, vi kommer att befinna oss mestadels kring Qawra då det är där hotellet ligger. Står inget på hemsidan om att dom erbjuder parkring. Vet du om det ofta finns möjlighet att bara ställa sig på gatan, är de då gratis, vad kostar det ca?

  Tack återigen!

 4. Johanna   •     Author

  Hej Johanna,

  Jag tycker definitivt ni ska boka transfer med eCabs, jag använde mig alltid av dem när jag bodde på ön. Jag åkte alltid taxi från flygplatsen eftersom det är smidigt och prisvärt men det finns även bussalternativ. På eCabs hemsida kan ni se vad en resa till Qawra kommer kosta (det är alltid fastpris) http://ecabs.com.mt/site/zones.php under ”Rate Calculator”. Buss kan ni läsa om på http://arriva.com.mt.

  Om ni inte vill ha bokningen som ni redan gjort hos eCabs så tycker jag ni ska kontakta dem och avboka/ändra.

  Trevlig resa!
  Johanna

 5. Johanna   •  

  oj såg nu att detta kom på ”reply” hoppas du ser det ändå och kan svara :)

 6. Johanna   •  

  Hej!
  Jag råkade precis göra en bokning via ecabs hemsida från Malta Airport till Qawra Palace Resort.
  Allt gick väldigt fort och jag tog upphämtningstiden 15.00 vilket är den tiden som vårt plan landar. Vet du om jag behöver avboka eller kan vi bara ”strunta” i att dyka upp då det enda vi gett ut är epost-adress, namn och telefonnummer.

  Vad för transfer rekommenderar du att åka med?
  Går det enkelt att ta sig till Qawra utan att förboka något, och vad kostar de ca?

  Tusen tack om du kan svara på detta

  Bästa hälsningar Johanna & Co

 7. Johanna   •     Author

  Ja visst är det tråkigt! Det är bra att känna till sanningen om de vita taxibilarna på Malta innan man reser dit.

  Johanna

 8. Erik   •  

  Fy fan vad tråkigt det är att man inte kan lita på någon. Vita taxibilar är onekligen något av det mest opålitliga i maltes-världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *