Maltabloggar

Bloggar är ett ypperligt sätt att låta ens nära och kära följa med på den häftiga resan när man flyttar till Malta och personligen har jag upptäckt hur otroligt härligt det är att kunna gå tillbaka i arkiven för att se hur det såg ut när man först flyttade hit. Att man dessutom får möjlighet att hjälpa andra genom bloggandet är dessutom en stor bonus!

Här är alla bloggar som ligger på Alltommalta.com, många av våra Malta-bloggar är numera inaktiva men de är fortfarande sprängfyllda med tips, bilder och glimtar från livet som Maltasvensk.

Är du sugen på att starta en egen Malta-blogg eller flytta din nuvarande blogg till alltommalta.com och blogga för omkring 10 000 besökare i månaden så är du varmt välkommen att kontakta oss på info@alltommalta.com.

Våra senaste blogginlägg

Alla våra Malta-bloggar

Ebba Petersson – Alltommalta.com/ebba

Gabriella Persson – Alltommalta.com/gabriella

Matilda och Anina – Alltommalta.com/matildaanina

Stephanie Johnsson – Alltommalta.com/stephanie

Hanna Wettergren – Alltommalta.com/hanna

Katya och Malin – Alltommalta.com/drommariuppfyllelse

Jessica Lennfalk – Alltommalta.com/jessica

Frida Sten – Alltommalta.com/frida

Familjen Strömberg – Alltommalta.com/strombergs

Karolina och Ronja – Alltommalta.com/dreamteam

Anders Weiman – Alltommalta.com/anders

Stinas Bubbla – Alltommalta.com/stinasbubbla

Susan Lindholm – Alltommalta.com/susan

Ramona Kranz – Alltommalta.com/ramona

Sarah Johnsson – Alltommalta.com/sarah

Julia Fredriksson – Alltommalta.com/julia

Johanna Ekström – Alltommalta.com/johanna

Alla bloggar på alltommalta.com är privata och bloggaren tar själv ansvar för sitt innehåll. 

10 kommentarer

 1. Maria   •  

  Hej!
  Tack för er sida om Malta. Man blir så inspirerad av er.
  Nästa vecka åker jag till Malta med min stora familj för att fira min födelsedag. Jag har en 4 månaders med mig och undrar om det är lätt att köpa blöor överallt och om priset är som i sverige? Undrar också om det är lätt att få tar på badskor att bada med. Sånna som ser ut som en strumpa och med gummi under.
  Vet ni var det är härligt att dyka får ni gärna berätta det också :)

  Tack igen!

  • Johanna   •     Author

   Hej Maria!

   Blöjor finns överallt; i mataffärer, apotek och mini markets. Priser i Sverige har jag dessvärre inte koll på men du kan kika på dessa hemsidor som är två stora matbutikkedjor på ön och se vad de har för priser där: http://www.maltasupermarket.com/categories.php?categoryid=CNappies samt https://www.greens.com.mt/products/HOUSHLD/babycare/bd/.

   Badskor finns i de flesta ”turistbutiker” som finns i de flesta städer utmed kusterna där de säljer luftmadrasser, cyklop, vykort och annat bra att ha. Maltas klippstränder kan vara väldigt vassa på sina ställen så badskor kan vara en god ide!

   Om du med dykning menar scuba diving så skulle jag rekommendera er att kika in den här sidan: http://divewise.com.mt/dive-sites/.

   Trevlig resa!
   Varma hälsningar,
   Johanna

 2. Malin   •  

  Hej,
  vi är ett par runt 45-50 som funderar på Malta. nykära som vill uppleva historia, kultur varvat med sol och bad, god mat osv. Tänk halva dagen bad, halva dagen upplevelser, ungefär så. har tvittat på St Pauls Bay med bad och även en riktig stad, eller ? har ni tips? en vecka i juni är planen. tänker oss ett 4stjärnigt hotell med lugnt läge, ingen krog med störande ljud i närheten, men ej heller en ort som är helt tyst.

  Hälsningar Malin

  • Johanna   •     Author

   Hej Malin,

   Vad härligt att ni ska åka till Malta! St Pauls Bay har dessvärre ingen sandstrand men man kan bada från klipporna vilket är mycket härligare enligt mig. Från St Pauls Bay är det lätt att ta sig till Mellieha Bay eller Golden Bay som är populära sandstränder. Jag tror St Pauls Bay kan passa er bra, även Mellieha kan vara ett bra alternativ. Kika in Dolmen Resort och Seabank Hotel, de är populära! Ni kan också läsa mer om olika städer att besöka här: https://alltommalta.com/resa-till-malta/vart-ska-vi-resa.

   Varma hälsningar,
   Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.