Praktik och ny vecka

Usch vad jag är ledsen nu.. hade skrivit ett långt inlägg som försvann när datorn hakade upp sig.

Idag har vi haft en lång praktikdag från 7-17. Tiden gick väldigt snabbt för vi hade så mycket att göra på morgonen. På morgonen skall man byta alla lakan åt varje patient och hjälpa patienterna att duscha, patienterna blir erbjuden dusch varje dag. Första gången vi bäddade en säng så visste vi inte att man skall byta lakan varje dag så vi bäddade bara sängen men vi fick nog bädda om och byta lakanen. Det är några av de saker som skiljer sig från hemma och att patienterna varje dag får en meny där de själva får välja vad de vill ha för mat och efterrätt nästa dag är också något som skiljer sig åt.

Det var några kostymnissar som gick runt och delade ut en kaka åt varje patient och en av våra arbetskompisar berättade att det heter Figolla, det är en sorts kaka som är fylld med nötter och mandelmassa. Kakan är en tradition här i Malta på påsken. Och kakorna har olika former och figurer. Så när vi slutade praktiken gick vi till Tower och köpte en figolla åt oss så vi fick smaka. De var faktiskt godare än vad jag trodde!

Det är väldigt intressant att vara här på påsken. På långfredagen har de något som heter Good Friday, då kommer människorna här att vara utklädda och gå i parader genom byarna. Vår arbetskompis tipsade oss att vi skulle åka till byn Mosta då för paraden är störst där. Så det blir väldigt intressant!

Nu skall vi ta natten så att vi orkar med praktik imorgon!

Ett patientrum

Ett patientrum

Maten på praktik

Maten på praktik

IMG_0600

Vår figolla hade formen av en man

Vår figolla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *