Svar på frågor

Vi fick några frågor så vi svarar på det här i ett inlägg så gott vi kan! 🙂

Hej på er! 🙂 Jag undrar hur länge ni har känt varandra? Har ni båda pojkvänner? Hur kom ni på att åka till Malta? Är det mycket turister där? Är det lugnt och tryggt? Bor ni i ett höghus? Många frågor här nu, men jag blev lite nyfiken! Hoppas ni njuter till max av de sista dagarna där! 

Hej på dej åxå! 🙂 Roligt med frågor!

Vi har känt varandra i fyra år, eller varit vänner i fyra år. Vi visste ju att den andra fanns innan dess men när vi gick i skriftskola tillsammans lärde vi känna varandra. Sandra, som vi delar lägenhet med kände vi inte före resan.

Denna bild med superkvalitet är från skriftskollägret då vi lärde känna varann.

Denna bild med superkvalitet är från skriftskollägret då vi lärde känna varann.

Nej, Anina är den av oss som har pojkvän. De har varit tillsammans i 1 och ett halvt år. Ni kan få en bild av henne och Ronnie.IMG_6343

Vår skola har ett samarbete med en skola här på Malta och alla får söka ett stipendie som ger dig en praktikplats i ett främmande land. Från vår skola, YA, kan man söka till bl.a. Malta, Indien, Turkiet, Portugal och Norge. Vi ville pröva på något annorlunda så vi valde Malta. Varför? Jaa, det kändes som ett tryggt land. Och när förra årets studerande var till Malta tyckte vi att det såg så roligt och bra ut, så vi ville pröva på det också.

Turister, jaa, man kan säga att det finns mycket turister här. Både såna som semestrar och som har flyttat hit. Från alla möjliga länder kommer folk hit för att jobba, så över 50% av dom man träffar är egentligen inte från Malta. Det är vår här nu och finns ändå turister, men vi tror att under sommaren kommer det att finnas ännu fler turister.

Vi har ännu inte behövt känna oss rädda och tycker att det är lugnt och tryggt. Men vi tror att Malta är ungefär som andra länder, visst finns det kriminalitet även här. När vi kom hit och frågade om vi ska vara försiktiga med nånting fick vi som svar att inte lita på någon och att hålla handväskan nära framför oss. Om man går ut på krogen är det nog stor risk att någon knycker t.ex. handväska, plånbok eller mobiltelefon. Men eftersom vi inte heller festar är det inget vi behöver oroa oss för.

Ja vi bor i ett hus med fyra våningar, tre lägenheter. Husen här sitter ihop så utifrån ser det ut som att huset skulle vara stort. Utifrån ser det jättedåligt ut, och vi bor inte heller i den finaste delen av stan, men det duger nog under en månads tid.

Den gröna dörren bakom bilen är vår ingång. Den första "balkongen" hör till vår lägenhet.

Den gröna dörren bakom bilen är vår ingång. Den första ”balkongen” hör till vår lägenhet.

Tack för frågorna, undrar ni något annat är det bara att fråga! 🙂 Vi ska försöka njuta av den sista tiden här! 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *