Resa till Malta

Malta är ett av Europas bästa resmål tack vare sitt geografiska läge, endast 30 mil från den afrikanska kusten. Den svalkande havsbrisen håller temperaturen i skick och man har ett underbart sommarväder större delen av året. Högsäsongen på Malta sträcker sig ända från maj till oktober och har man tur så kan även vintermånaderna bjuda på sol och +20 grader.

På Malta finns mycket att se och göra och i våra bloggar hittar du mängder med ovärderliga personliga tips och råd. Besök även www.maltaturist.se för mer information om diverse sevärdheter Malta har att erbjuda.

Ska du resa till Malta och letar hotell så hittar du hotellrecensioner från våra läsare i vår hotell-guide under Hotell Malta uppe i menyn eller genom länken här nedan. Vi samlar på ärliga hotellrecensioner och du är varmt välkommen att skicka en recension som kan hjälpa någon annan att lättare planera sin Malta-resa utan att bli lurad.

Här nedan kan du hitta mer information om andra saker som kan vara intressanta när man ska resa till Malta. Hör gärna av dig om du saknar eller undrar något genom att lämna en kommentar längst ner på sidan!

Hotell Malta

Malta är ett populärt turistmål och det resulterar i stort utbud på hotell. Det kan vara svårt att veta vad som är bra och inte och därför har vi skrivit ihop en hotell-guide med ärliga hotellrecensioner som vi fått av bloggens läsare samt vänner och familj.

Läs mer om Hotell i Malta.

Flyg till Malta

Det finns flera olika flygbolag som flyger till Luqa Airport som är Maltas flygplats. Flygplatsen ligger cirka 20-30 minuter från huvudstaden Valletta och det är lätt att ta sig till/från.

Läs mer om Flyg till Malta.

Väder i Malta

Klimatet på Malta är helt underbart och tack vare det härliga vädret behöver man sällan spana in väderprognosen. Solen skiner cirka 300 dagar om året!

Läs mer om Väder Malta.

Restauranger Malta

Malta har många bra restauranger att erbjuda och en bra middag kan verkligen höja värdet på en semester, utan att för den saken skull vara dyr. Tipsa oss gärna om din favoritrestaurang längst ner på restaurang-sidan!

Läs mer om Restauranger på Malta.

Stränder Malta

Är det något man inte får missa när man befinner sig på solsemester på medelhavsön Malta så är det såklart sol och bad. Här listar vi våra strand-favoriter och hur man tar sig dig!

Läs mer om Stränder på Malta.

2 kommentarer

 1. Patricia   •  

  Hej! Jag ska snart resa till Malta och kommer bo nära stranden mellieha bay. Jag är supersugen på att snorkla med vet inte riktigt vart jag ska vända mig. Därför undrar jag ifall du vet om det finns utrustning som man spontant kan hyra på stranden samt personal som kanske kan hjälpa en ute i vattnet eller om man måste kontakta nått center innan?
  Mvh
  Patricia

  • Johanna   •     Author

   Hej Patricia,

   Härligt att du ska åka till Malta. Personligen har jag inte varit så mycket i Mellieha Bay, har bara varit där en enda gång under mina år på Malta och då snorklade vi dessvärre inte… Rent spontant tror jag dock att det med ganska stor säkerhet finns utrustning att hyra på stranden, eller åtminstone i närheten. Vill du ha personal som hjälper dig i vattnet så tror jag däremot att du måste vända dig till ett dykcenter men även det borde finnas att hitta i Mellieha!

   Återkom gärna efter din resa och dela med dig av din erfarenhet av snorkling i Mellieha så kan du hjälpa fler besökare som undrar samma sak :)

   Trevlig resa!
   Varma hälsningar Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.