Flyg Malta

Malta International Airport är beläget i den lugna lilla staden Luqa som ligger i mitten av landets södra del. På flygplatsen råder det full aktivitet alla dagar i veckan och från Malta International Airport kan man flyga direktflyg till de flesta stora städer runt om i Europa.Det går flera flyg i veckan från Sverige till Malta och de flygbolag som flyger regelbundet med direktflyg är SAS och RyanAir. Det finns även ett flertal flygbolag som flyger med anknytningsflyg runt om i Europa som gör det möjligt att flyga till Malta från i princip vilken flygplats som helst. Sök snabbt och enkelt på supersavertravel.se för att hitta det flyg till Malta som passar dig bäst.

Passa på att boka ett resepaket med både flyg och hotell på Malta så har du snabbt och enkelt din medelhavsresa säkrad!

Jämför biljettpris och restid här ->

Flyg från Arlanda till Malta

Under sommartid kan man flyga direktflyg från Arlanda (Stockholm) till Malta och flygtiden ligger på ungefär 3, 5 timmar. Under lågsäsong går det fortfarande flyg från Arlanda men man kan förvänta sig en mellanlandning i någon storstad i Europa.

Hitta biljetter från Arlanda till Malta här

Flyg från Landvetter till Malta

Från Landvetter (Göteborg) tar man sig lättast till Malta med flygbolaget Lufthansa. Har man tur hittar man biljetter med endast en mellanlandning i vanligtvis München eller Frankfurt.

Hitta biljetter från Landvetter till Malta här

10 kommentarer

 1. rebecka   •  

  Hej, har planer på att resa till Malta i början av november, och skulle gärna få förslag på bra boende med badmöjlighet (pool och hav) för ett par som vill ha både lite uteliv och sevärdheter? Vad måste man se/göra när man är där? :)

  • Johanna   •     Author

   Hej Rebecka,

   Det finns många bra hotell med badmöjligheter i så väl pool som hav, kika gärna in vår sida med hotelltips på: https://alltommalta.com/hotell-malta. Ett hotell som brukar vara populärt är Preluna Hotel i Sliema (länk: https://alltommalta.com/go/preluna-hotel/). I Sliema hittar ni shopping och restauranger samt så är det promenadavstånd (eller €8 taxi) till St Julians där ni hittar fler bra restauranger samt uteliv.

   En sak som jag tycker ni bör få in på schemat är en dagsutflykt till huvudstaden Valletta, dit kan man åka 5 min båt från Sliema för en mindre peng. Mysigt att strosa runt, det tar cirka en timma att promenera utmed stadsmuren runt hela staden.

   Trevlig resa!
   Varma hälsningar,
   Johanna

 2. GunillaK   •  

  Hej, min familj planerar att fira nyår på Malta. Det är första gången vi besöker ön och vi är 3 generationer som reser tillsammans. Vi söker ett bra hotell som passar en 4- och en 1- åring, samt en 19-åring. Betyder varm pool, lekplats i området, bra shopping, busshållplats nära. Önskar tips!
  Är Malta välbesökt under nyåret? Vad gör man som besökare på nyårsafton? Barnen vill förstås se fyrverkeri – så mycket partajande blir det inte för oss vuxna när vi reser på barnens premisser, men en nyårsmiddag vill vi njuta av!

  Jag är tacksam för alla barnvänliga tips jag kan få!
  Hälsningar, Gunilla

  • Johanna   •     Author

   Hejsan,

   Jag skulle rekommendera antingen Preluna hotel (www.alltommalta.com/go/preluna-hotel) eller Fortina Hotel (https://alltommalta.com/go/fortina-hotel) i Sliema. Fortina skulle nog passa er något bättre, det ligger precis bredvid Maltas största shoppinggalleria med lite lek-möjligheter för barn inomhus samt gångavstånd till en större lekpark utomhus. Fortina har även utsikt över huvudstaden Valletta som man kan åka båt till (5 min) som är väl värt ett besök! Busshållplats finns precis utanför dörren.

   Personligen har jag inte firat nyår på Malta men jag kan tänka mig att det är lite fyrverkerier i Valletta. Nyårsmiddag hade jag antingen bokat på någon av restaurangerna på Waterfront i Valletta eller på Chophouse i Sliema (gångavstånd från ert hotell, kolla om de har regler kring småbarn på nyår men jag har svårt att tänka mig att det skulle vara något problem!).

   Jag önskar er en väldigt treliv resa!
   Soliga hälsningar,
   Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.