Väder Malta

Vädret på Malta är underbart! På ön råder det typiska medelhavsklimatet med torra, varma somrar och svala vintrar. Eftersom Malta ligger så långt söderut så kommer det många afrikanska vindar som värmer upp den lilla medelhavsön. Under sommaren är klimatet varmt och solsäkert, man behöver aldrig oroa sig för att det ska regna om man bokar sin solsemester på Malta. Man ska dock ha i åtanke att Maltas väder kan vara väldigt växlande men det är främst under vintern. Det kan vara kallt, regnigt och ruggigt ena dagen för att plötsligt vända om till att bli soligt, varmt och skönt likt en svensk sommardag nästa dag.

Sol på MaltaVäder Malta sol

För den som dyrkar solen så kan vi med glädje avslöja att Maltas väder erbjuder cirka 300 soldagar om året vilket gör ön till ett attraktivt resmål året runt. Under sommarmånaderna är det väldigt sällan man ens ser några moln på himlen, under 2010 var det till exempel hela 120 soldagar i sträck under högsäsong. Inte illa för ett litet land mitt i Medelhavet! Söker man sol, bad och värme så är Malta definitivt rätt ställe att åka till. Det finns många stränder på Malta, både klippstränder och sandstränder och dessutom har i stort sett alla hotell på Malta en egen pool där man kan avnjuta den underbara solen.

Regn på MaltaVäder Malta regn

Maltas årliga nederbörd ligger på ca 600 millimeter och nästan tre fjärdedelar faller mellan oktober och mars. Även vintern är ganska solsäkert dock, även om temperaturerna är långt under de som råder under sommaren på Malta så motsvarar de en normal svensk sommardag. Det väder Malta har att erbjuda är väldigt växlande och under vintern gäller det att vara beredd på både solsken och störtskurar. Trots att det inte regnar så mycket under sommaren på Malta uppfattas den sällan som torr tack vare den höga luftfuktigheten. Luftfuktigheten på Malta är hög året runt och faller sällan under 40%.

Aktuellt väder på Malta

Vill du ha en aktuell väderprognos för med väder på Malta kan du besöka maltaweather.com som brukar ge tillförlitliga femdagarsprognoser. På deras hemsida finns även rolig statistik med väder under tidigare år vilket kan vara intressant om man är nyfiken på hur ens inbokade semestervecka såg ut på Malta åren innan.

 

Väder Malta månad för månad

Vill du veta mer om de olika årstiderna och vilket väder det vanligtvis är på Malta vid de tidpunkterna så kan du besöka de här sidorna:

Vår på Malta – Sommar på Malta – Höst på Malta – Vinter på Malta

30 kommentarer

 1. Krystyna   •  

  Personligen håller jag på att ”dö” pga att det är mycket fuktigt och vindstilla!

  • Johanna   •     Author

   Hej Krystyna,

   Det verkar som du upplevt värmebörjan ”Lucifer” som härjat i hela södra Europa. Tack och lov ser det ut som temperaturerna är på väg att sjunka nu!

   Mvh,
   Johanna Ekström

 2. khabat   •  

  Vi åker till Malta i februari jag hoppas bli finn väder………..

  • Johanna   •     Author

   Hej Khabat,

   Jag hoppas också på fint väder i februari! Dessvärre är det en ostadig månad så man vet aldrig hur vädret kommer se ut. Februari 2016 var strålande vacker med mängder av soldagar, jag håller tummarna för en favorit i repris.

   Varma hälsningar,
   Johanna

   • khabat   •  

    Tack johanna för din svar . men jag hoppas att bli varm väder det första gången som jag åka till malta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.