Vinter på Malta

Malta väder december | Malta väder januari | Malta väder februari

På Malta är vintern mild och solig och kan jämföras med en svensk höst. Temperaturen faller sällan under 10º C och har man tur kan det bli så varmt som 20º C. Om nätterna är temperaturen alltid över 0º C, vilket resulterar i att man aldrig får en snöig vinter på Malta. Under större delen av vintermånaderna skiner solen men ibland drar kalla norr- och nordostvindar med sig moln över medelhavsön. Maltas vanligaste vind viner från nordväst och ibland kan det komma kraftiga vindar som orsakar stormigt väder över hela ön.

Maltas väder i decemberVa?der Malta vinter

December är en av de regnigaste månaderna på Malta. Nederbörden ligger på ungefär 111 mm under december månad och temperaturen ligger mellan 12º C och 18º C. Havstemperaturen är fortfarande relativt hög i jämförelse med luften då den ligger runt 17º C. Om dagarna är Maltas väder i december ganska soligt och det bjuds på drygt 5 soltimmar samtidigt som Sverige har i genomsnitt 0, 8 timmar per dag. Planerar man att besöka Malta under vintern så är det vanligtvis regnstövlar och höstkläder som gäller.

Maltas väder i januari

Va?der Malta vinter

Januari är tillsammans med februari de två kallaste månaderna på Malta. Med dagstemperaturer på runt 16º C och nederbörd på ungefär 96 mm så påminner Maltas väder i januari väldigt mycket om en svensk höst. På natten faller temperaturen till omkring 10º C och det kan blåsa kraftigt. Solen tittar fram lite mer än 5 timmar om dagen i januari och har man tur kan temperaturen sträcka sig ända upp till 20º C. Havstemperaturen fortsätter att sjunka och i januari ligger den omkring 15º C.

Maltas väder i februariVa?der Malta vinter

Februari är en av de kallaste månaderna på Malta med temperaturer som vanligtvis ligger mellan 10º C och 16º C. Det kallaste som uppmäts på Malta de senaste 20 åren var i februari då det var 2,6º C. Även havstemperaturen är något lägre än de andra månaderna, nämligen strax under 14º C. Dagarna börjar bli något mer soliga och man kan förvänta sig drygt 6 soltimmar om dagen av Maltas väder i februari. Nederbörden ligger normalt på 61 mm i februari månad.

Läs även om:

Vår på Malta  –  Sommar på Malta  –  Höst på Malta

11 kommentarer

 1. Jan Hempel   •  

  Hej
  Är det vädermässigt att utmana ödet och riskera att regnkläderna och långarmad tröja blir de mest använda plaggen om man åker till Malta i slutet av januari?

  • Johanna   •     Author

   Hej Jan,

   Ber om ursäkt för sent svar. Angående väder på Malta så är vintern svår och oberäknelig. Idag åt vi frukost i solen ute på terassen och ingen jacka har behövts förrän solen gick ner. Men som du säger så finns även risken för regn och storm så det beror på hur mycket du vågar gambla!

   Trevlig resa :)
   Varma hälsningar,
   Johanna

 2. Stephanie   •  

  Tack snälla för svar :) Varma gosiga kläder check!

  Jag är så pirrig och förväntansfull nu, tusen tankar haha!

  Är det svårt att få tag på ”schyssta” möbler och mattor? Vi har flyttfirma och kommer kunna ta med våra egna möbler/husgeråd osv men eftersom vi kommer bo mycket större där nere kommer vi behöva köpa nytt för att fylla ut, varken jag eller sambon är roade av de färdigmöblerade lägenheterna. Är det nåt som är svårt att få tag på som är självklart hemma i Sverige?

  Kul att höra att det är lätt att lära känna folk, vi båda är väldigt sociala men inte så intresserade av att ränna på krogen utan mer middagar, bowla/biljard/spela spel osv.

  Vi kommer även ta med våra två katter, har försökt hitta info från nån annan som flyttat med djur och du hade länkat till en tjej men hennes blogg fanns inte kvar. Om du vet nån annan tar jag gärna emot tips :)

  • Johanna   •     Author

   Hej Stephanie,

   Det är lite lurigare att få tag i inredning på Malta eftersom landet är så litet och utbudet därmed inte är så stort. Det finns däremot butiker som exempelvis The Atrium, Homemate, Big Ben (mattor), JB-stores. Jag håller på att skriva en sida om just inredning på Malta, får en del frågor om det nämligen! Kan inte komma på något som ”absolut inte går att få tag på”. Problemet här är att saker och ting sällan finns på samma ställe och ni kan vänta er en hel del åkande och letande men det hör till.

   Angående katterna så kan jag tyvärr inte hjälpa dig men tror jag skymtade på Facebook att du fått svar på det också! :)

   Varma hälsningar
   Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.