Andra heldagen på Malta

Tänkte skriva lite kort medan kycklinglåren blir klara i ugnen 🙂

Idag provtränade jag på Fitness Point. Gymmet ligger ovanpå The Point med utsikt över bland annat fotbollsplanen. Gymmet i sig var schysst, och ägaren definitivt supertrevlig. Men omklädningsrummen var inte fräscha, så om Reflex lämnade mer att önska så gjorde definitivt Fitness Point det också. Det hela slutade med att jag traskade förbi Reflex och signade tre månader där. Gymkort är dyrt på Malta, vilket egentligen inte är så konstigt med tanke på hur litet landet är. De behöver sina medlemmar för att få det att gå runt, antar jag. Tre månader kostade €170 och då ingår indoor pool, som visserligen är stängd för renovering, samt bastu och gruppträningsklasserna.

Men det bästa, utöver gymmet då, är att det finns duschar med normalt vattentryck och varmvatten som inte tar slut. Vattentrycket på Malta är ofta väldigt dåligt. När man kommer från Sverige blir detta en smärre chock. När håret väl är genomblött är varmvattnet slut dessutom, haha.

Tvättmaskinen hos oss står på taket. Jag bor i ett gammalt townhouse, och på taket finns solstolar, grill och utemöbler. Rätt schysst att stå där på taket och tvätta, vilket jag gjorde idag.

Jag har också hunnit med att ta en fika med mina nya kollegor, samt fått en rundvisning av kontoret. Herregud vad trevligt det var, tiden flög förbi. Kontoret är dessutom toppenfint, mitt i Sliema, ca 13 minuters promenad från min lägenhet. Som jag är van vid från Växjö, alltså.

Efter den trevliga fikan kilade jag förbi den svenska mataffären ”Little Sweden” som ligger bara ett stenkast från min lägenhet. Ville gärna ha en tub kaviar, och ett paket pepparkakskryddor. Nu är de kokta äggen på morgonen räddade, samt en julmusli på g i ugnen. Dessa två varor gick på €6.50 vilket jag ändå tycker är helt klart värt.

Nu blir det Soffmys för mig!

 

På väg till gymmet imorse

Utsikt från gymmet Fitness Point idag

Utsikt från ”tvättstugan”

Little Sweden – som har allt en svensk kan önska

Dagens inköp från Little Sweden

Så fint min hyresvärd hade gjort utanför min dörr 💛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *