Bank of Valletta & Veganska wraps

Imorse drog jag iväg till Bank Of Valletta i Balluta bay för att se om de skulle låta mig ansöka om ett maltesiskt bankkonto. Jag var inte på ett toppenhumör innan bankbesöket, vaknade och kände mig lite skör av någon anledning. Det blev inte bättre av att jag fick sitta i en kö i 45 minuter, för att sedan möta en bankkvinna utan någon som helst utbildning eller kunskap om bemötande. Fy fasen, vilken otrevlig människa. I vilket fall, hon gjorde klart och tydligt att jag inte skulle få öppna något bankkonto utan ska återkomma när jag har ett maltesiskt ID-kort. Jaja, det var värt ett försök. Jag ska ansöka om ID-kortet så fort mitt nya jobb har gjort sina papper färdigt till Jobsplus.

Därefter blev det en promenad tillbaka (många promenader these days) till Reflex och körde ett gött överkroppspass. Råkade se en PT där stå och gunga och vingla vid en tricepsmaskin så pass att jag tänkte att han kommer bryta ryggen. Det fick mig att tänka ett varv till om jag verkligen ska anlita en PT där. Annars är det billigt, åtminstone i jämförelse med Sverige, en session kostar €30 till skillnad från svenska cirka 700 kronor. Kanske förstår varför nu….haha nädå.

Gick hem (promenad 3 idag) och svepte prottet på balkongen. En stund senare blev det en promenad (nr 4) till The Grassy Hopper i Gzira, en grym restaurang som serverar vegetariskt och veganskt. Deras mat är himmelsk! Jag åt en fantastisk vegansk wrap med linser, gräddfil, nacho cheese (tja, substitut då) och grönsaker, tillsammans med en grön smoothie på gurka, selleri, grönkål, spenat, äpple, ingefära och citron. Varsågod immunförsvaret.

promenad 5 blev den på väg hem, gjorde ett litet stopp på Zara Home och kikade lite. Kvällen blir lugn, ladda upp inför första jobbdagen imorgon som börjar med frukost på kontoret vid 8.30. Yey! Ska bli jättekul. Börjar bli lite rastlös nu om dagarna.

Saffransgröt med vaniljprotte till frukost imorse – kan vara den godaste frukosten på länge!

 

Kebabställe i närheten av mig. Bra att veta att det finns svensk kebabsås att tillgå om
Suget slår till 🤗

 

Den gröna smoothien…

 

…och de grymma veganska wrapsen! Mycket matsnack idag 🙂 

2 kommentarer

  1. Stephanie   •     Author

    Haha ja det tyckt vara lite beroende på vilket humör tjänstepersonen är på..

  2. Emma   •  

    Alltså, servicen på Malta! Hon hade nog en dålig dag. Jag behövde inte maltesiskt id för att öppna bankkonto, det var jätteenkelt för mig. Behövde bara anställningsbevis, hyreskontrakt och ett personbevis från Sverige! Och vanligt pass. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *