Brottsregister

Det har regnat och varit rätt kyligt idag. Unnade mig därför en taxi till Floriana, dit jag skulle till polisstationen för att få ut en kopia av mitt utdrag ur brottsregistret. Det blev en stunds köande med många andra som var där av samma anledning, men när det väl var min tur gick det på 2 minuter och €2.80 sen tog jag bussen (en station) till Valleta och bytte där till en buss mot Sliema.

Strosade runt en del på The Point och tog mig sedan till fantastiska mataffären Towers i Spinola igen. Unnade mig återigen en taxi via taxiappen Bounce, eftersom det blir tungt att bära alla matkassar. Bounce är en ny app på ön där man kan boka taxi, och se var taxibilen befinner sig och hur snabbt den kan vara där man är. Det är mycket billigare än att boka via till exempel Ecabs, även om det ibland är Ecabs bilar som kommer när man bokar via Bounce. De chaufförerna är tydligen handplockade, fick jag veta av en kompis. Tanken med appen är att hålla hög kvalité och service. Tyvärr har jag haft lite bekymmer med tjänsten, då chaufförerna inte lyckats hitta min hemadress. Jag hörde därför av mig till killen som står bakom tjänsten och fick en lång ursäkt per mejl tillbaka, samt ett telefonsamtal där han återigen bad om ursäkt och gav mig €20 i credit. Allt kändes väldigt seriöst och professionellt! Han sa att han skulle se till att den chaufför som var direkt otrevlig mot mig skulle få en tillrättavisning samt extra utbildning.

Ord och inga visor 😛

Har också testat appen Taxify vilket har funkat toppen, men är dyrare än Bounce.

Ikväll blev det lite matlagning och nu fänkålste i soffan, samt lite sockerfritt godis. Imorgon ska jag till Bank Of Valletta och se om de kan hjälpa mig sätta upp ett bankkonto. Därefter blir det överkroppspass på gymmet, längtar redan!

Gick förbi Holland & Barrett i Sliema idag, med ett grymt utbud av hälsokost. Hade kunnat gå där inne hur länge som helst! Nu har jag lite koll på utbudet och vet var jag ska gå framöver.

Köpte dessa på Holland & Barrett, ska bli spännande att testa!

 

Utanför Holland & Barrett

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *