Examen

Jag har nog inte riktigt fattat det än, men jag är numer inte längre student. Jag är utbildad socionom! I lördags tog jag examen. Det var verkligen en fantastisk dag och känslorna var all over the place. Tårar, lycka, kärlek, tacksamhet. Det här har varit mitt liv i tre och ett halvt år, plötsligt är det slut. Hur kunde det gå så fort? Alla tuffa tentaperioder, pjuh, ibland ville jag bara ge upp och strunta i allt. Men jag gav inte upp. Och nu, när det är slut, har jag redan glömt hur tuffa de där tentaperioderna var. Jag skulle kunna tänka mig att ta en ny tenta här och nu. Som Sara sa, man vet inte vad man har förrän man förlorar det.

Jag kommer alltid kunna titta tillbaka och minnas dessa år som några av de bästa i mitt liv. Utbildningen har varit fantastiskt och jag är stolt över både den personliga och professionella resa jag gjort. Nu är jag så taggad på att byta blad och påbörja nästa kapitel i mitt liv; Malta. På lördag flyger jag!

Fram till dess är jag i Kalmar hos min familj, och på onsdag till fredag ska jag intensivumgås med vänner i Växjö. På fredag kör jag och Elin till Nyköping och tar in på hotell för att sedan säga hejdå på flygplatsen.

Jag och Sara!

Jag och Sara!

Tillsammans med mina småsyskon innan vi cyklade iväg till en av mina favoritrestauranger i Kalmar.

Tillsammans med mina småsyskon innan vi cyklade iväg till en av mina favoritrestauranger i Kalmar.

Med lycka till-önskningar från universitetet och härliga blommor.

Med lycka till-önskningar från universitetet och härliga blommor.

 

Jag och Maria innan examensceremonin. Cider och snittar!

Jag och Maria innan examensceremonin. Cider och snittar!

2 kommentarer

 1. Stephanie   •     Author

  Hej!
  Vad kul! Klart jag hjälper till! När ska ni hit? Ska ni vara här hela 7,5 veckor eller hur länge? Du får jättegärna mejla mig. Min mejl är stephanie.johnsson@gmail.com 🙂
  Och kul med uppsats! Det tyckte jag var det roligaste under hela utbildningen.

 2. Camilla Strand   •  

  Hej!
  Jag pluggar till socionom just nu (termin 4) och har precis fått veta att jag och min grupp (tre st till) fått beviljat stipendium för att kunna resa till Malta och skriva vår B-uppsats!
  Vi vill se hur organisationer arbetar med flyktingarna som kommer till Malta.
  Vi har lite kontakter efter elever som var där förra året, men undrar om du kan tipsa oss på boende och lite annat om vad vi behöver tänka på!
  Stipendiet räcker bara till flygresan så tips på billigt boende osv är välkommet!

  Mvh Camilla Strand, Stockholm (Ersta Sköndal högskola)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *