Förberedelser

Generellt sett skulle jag vilja påstå att det förmodligen är hundra gånger enklare att flytta till Malta än till Sverige. God arbetsmarknad för svenskar, inga bostadsköer, inga visum eller tillstånd. Egentligen är det bara att packa väskan, adressändra och åka. Jag har några saker kvar jag ska ordna innan jag flyttar. Bland annat ett personbevis från Skatteverket som jag har förstått kan vara bra att ha när man ansöker om maltesiskt id-kort samt en bankreferens från min bank så att jag så småningom kan öppna ett maltesiskt bankkonto. Jag kommer ha kvar mitt svenska nummer men komplettera med en annan telefon med ett maltesiskt nummer.

Jag ringde radiotjänst nyligen och avregistrerade mig. Bara det var ju en process 🙂 Hon var bra misstänksam på andra sidan luren… Nu återstår också att ringa com hem och säga upp mitt bredband. Och det lär ju säkerligen vara något som krånglar som vi alla vet vid det här laget.

Eftersom bostadmarknaden på Malta är väldigt snabb är det ingen idé att leta i förväg. Jag börjar jobba den 26 januari och blir direkt efter jobbet upphämtad av en mäklare som ska visa mig några lägenheter efter mina önskemål. Jag har önskat en etta inom gångavstånd till jobbet med balkong eller terass. Det är lite dyrare att bo så centralt, men jag vill inte förlita mig så mycket på kollektivtrafiken. Den ska tydligen fungera lite sisådär. Mäklaren har meddelat att hen ska leta upp några objekt i St Julians, Sliema och i slutet av San Gwann (vilket jag är lite extra sugen på för där ligger nämligen Lidl, älskar Lidl!) 🙂

Från en argentisk restaurang på Malta där jag beställde en "klassisk argentisk sandwich" och fick en.... korv med bröd!
Från en argentisk restaurang på Malta där jag beställde en ”klassisk argentisk sandwich” och fick en…. korv med bröd!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *