Ny vecka nya risker

Som min älskade Sara brukar säga! Älskar det uttrycket. Ny vecka nya risker 😉

Min helg var sådär faktiskt. I fredags kväll var jag så trött att jag liksom hängde över kundvagnen på Lidl dit jag gick och handlade efter jobbet. Passade på att ta mitt passfoto på kvällen också, som jag behöver för att ansöka om id-kort. Kom hem sen på kvällen, slutkörd, och tjoffade in fryspizza i ugnen (vad har hänt med mig?!). Brände den såklart dessutom. Lucky me att jag hade köpt ett 2-pack 😉

Har känt mig lite småkrasslig hela helgen. Trodde först att jag skulle bli sjuk, men peppar peppar, det verkar ha gått över. Så jag har inte haft någon energi till något. Men jag kom iväg på en supermysig tjejfika på Mint igår och det var så trevligt. Efteråt fick jag migränliknande huvudvärk, men lyckligtvis släppte det senare på kvällen. Jag hoppas verkligen att jag får hålla mig frisk. Orkar inte bli sjuk.

Nu är jag helt klar med allt som ska postas till id-kortet. Jag fick skriva om alla blanketter idag eftersom en polis uppmärksammade mig på att det måste skrivas med en blå penna.

En blå penna? Really? Ibland undrar jag hur de får de att gå runt i det här landet 😉

Jag var inne hos polisen imorse innan jobbet (jag bor typ 100 meter från polisstationen så det är väldigt smidigt). De behövde nämligen signera och stämpla min passkopia och mina passfoton. Jag hamnade i en väldigt intressant diskussion med den här polismannen som för övrigt var hur trevlig som helst. Han berättade att de har väldigt stora problem med våld i nära relationer just i områdena St Julians, Pembroke, Sweigi och närliggande områden. Han sa att feminismen är mer utbredd över resten av Malta och där är våldet inte lika vanligt förekommande. Och de som bor i krokarna här har oftast så mycket pengar att de köper sig fria från straff. Han frågade hur vanligt våld i nära relationer är i Sverige. Jag hann knappt svara innan han avbröt och sa ”It’s Sweden, I could understand if you don’t have that kind of problems”. Men jag förklarade att det är ett stort samhällsproblem. Han hade faktiskt lite svårt att tro mig.

Han gav mig kontaktuppgifter till en mottagning som erbjuder samtal för våldsutsatta kvinnor. De har nämligen även volontärer där, och jag tänkte kontakta dem för mer information.

På tal om något helt annat så har jag lite gått och blivit vegetarian här nere. Det började med att jag stod vid köttdisken och…kände mig inte riktigt hemma i den. Vilket är superfånigt, jag vet ju att malteserna hade tittat på den svenska köttdisken och tänkt likadant. Och det är absolut inte ofräscht, tvärtom. Men av någon anledning kände jag mig inte riktigt redo för att testa kött och lagade massa annan god vegetarisk mat. Jag har alltså ätit vegetariskt i tre veckor och när jag i helgen skulle göra kött så slutade det med att jag såg ut att vara i sjunde månaden. Åt resterna idag till lunch och fick snällt dölja min gravidmage bakom koftan resten av dagen 😉 Jag tror helt enkelt att kroppen har hunnit vänja sig av med kött lite grann. Och jag har inte direkt saknat att äta det heller.

I lördags gjorde jag mina ögonfransar på en salong. Det är mycket billigare här på Malta, 35 euro. Det kändes dessutom som att hela Malta var fullt med hjärtan, ballonger och chokladpraliner. Jag blev faktiskt erbjuden en ros, men jag var tvungen att köpa en liter glass på Scotts Supermarket för att få den så jag avstod 😉

Från salongen. Kärlek överallt ;-)

Från salongen. Kärlek överallt 😉

2 kommentarer

  1. Stephanie   •     Author

    Haha ja precis Johanna! Det är väldigt speciellt.

  2. Johanna   •  

    Gud vad intresant att han sa att du var tvungen att skriva blaketterna med blå penna! Det är det som är det jobbiga här, pratar man med olika människor så får man alltid olika svar 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *