Plus och minus med Malta

Känner mig både lite sentimental och rastlös vilket förmodligen har att göra med att jag legat hemma i några dagar. Imorgon ska jag jobba igen och jag tror att det kommer göra mig gott med lite socialt umgänge! Så mycket har inte jag och min italienska granne att prata om, även om han nog tror jag. Han frågade hur jag mådde häromdagen och jag berättade att jag är sjuk och har ont i magen. ”You need to drink water with lemon and onion. I always do when I am sick. It’s good for you!” Det har jag aldrig hört om, men det kan väl vara värt att lägga på minnet, vad vet jag 😉

Jag har pratat en del med vänner hemma i Sverige. Jag saknar så mycket! När jag tänker på dom eller facetimar med dom så känns det verkligen att jag är långt borta. Igår firade jag ju faktiskt en månad på Malta. Jag förstår inte hur en månad kan gå så fort! Den bara svischade förbi!

Men visst kan jag få hemlängtan ändå när jag tänker på vissa saker, till exempel:

1. Mina fina vänner och min fina familj! Önskar att de var här med mig. Framförallt känns det jobbigt att en väldigt nära vän har något stort och fint som väntar om en månad, och jag kommer inte vara där med henne. Det plågar mig.

2. Studierna. Inte för att de är kvar i Sverige, men jag får ändå så varma känslor av att tänka på hela studietiden. Jag saknar det.

3. Ica Maxi. Haha, jag vet hur knäppt det låter men på Malta finns inga särskilt stora mataffärer. Jag som älskar att laga mat och även att handla den kan verkligen sakna en stor mataffär. Med struktur.

4. Kranvatten och Gevalia.

5. Bäddmadrass!!

Men så finns det ju sakar här på Malta som väger upp, till exempel:

1. Min fantastiska lägenhet som jag är så tacksam att jag fick.

2. Klimatet. En maltesisk vinter är såklart väldigt varm i jämförelse med Sverige.

3. Stämningen. Är malteser någonsin stressade? (På gott och ont…manana manana oavsett vad det gäller)

4. Havet. Det är en fröjd att gå längs havet till och från jobbet!

5. Maten. Då tänker jag på frukt och grönsaker, jag upplever att de smakar mer här.

Och på balkongen börjar det dofta sommar :-)

Och på balkongen börjar det dofta sommar 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *