Social security number

Imorse var jag iväg i Sliema och fixade ett social security number. Det fungerar ju inte riktigt som i Sverige här. Något kösystem finns inte direkt vilket ledde till att jag fick sitta i kö i nästan en timme. Det var nämligen ett gäng män som tyckte att jag kunde vänta och trängde sig före.

Dessutom var det en polis som gick fram och tillbaka i korridoren! Inte riktigt vad man brukar se hemma på Försäkringskassan 😉 Men när jag väl kom in så gick det fort och nu har jag mitt social security number. Nästa vecka ska jag ta tag i att skaffa maltesiskt id-kort så jag kan öppna bankkonto.

Här på Malta tillämpas inga karensdagar när man blir sjuk. Man har full lön från sin arbetsgivare i 20 dagar. Efter det tar the social security office över (om det nu heter så men tror det). Inga karensdagar eller några 80 procent här inte 😉 Jag läste en artikel nyligen där man hade undersökt den europeiska sjukvården. Undersökningen utgick bland annat från tillgänglighet, kötider osv. Malta kom på andra plats. Frankrike på första. Sverige på plats 5, 6 eller 7, minns inte nu.

I övrigt har det varit en stressig dag. Trodde jag skulle få magsår där ett tag 😉 Så efter jobbet bestämde jag mig för att sätta mig på bussen till Sliema och ta en stund för mig själv och kolla runt i affärer. Köpte med mig väldigt god sushi hem från ett ställe som ligger två minuter från min lägenhet. Resten av kvällen spenderas i soffan. Precis vad jag behöver.

I Sliema imorse. Ser ni vad det står på dörren?

I Sliema imorse. Ser ni vad det står på skylten? 

Här fixade jag mitt social security number!

Här fixade jag mitt social security number!

Nu har jag mitt nummer på ett A4-papper. Väldigt modernt ;-)

Nu har jag mitt nummer på ett A4-papper. Väldigt modernt 😉

 

Film och en megastor sushi, lite too much men såå god! Nya varianter jag aldrig sett hemma.

Film och en megastor sushi, lite too much men såå god! Nya varianter jag aldrig sett hemma.

2 kommentarer

  1. Stephanie   •     Author

    Tack Stephanie vad snällt av dig!

  2. Stephanie   •  

    Hej tjejen, kul att du kom i onsdags och att vi sprang in i varandra igår 🙂

    Vilken otur du hade med kö hos Health Office, jag har vart där två gånger (en gång själv och en gång med en anställd), in/ut på under 5 minuter. Men man måste stå på sig och fråga vakten direkt vart man ska, lite tricky…

    Det tar ca 8 veckor från det att du ansökt om ditt ID-kort tills att du kan hämta det, jag ansökte 15e december, fick mitt brev igår att det är klart att hämta. Hojta om du undrar nåt, jag hjälper våra anställda med detta också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *