Tack gode gud för havregrynsgröt

Komiskt nog, efter förra inlägget, blev jag riktigt sjuk på riktigt. Jag sov ingenting på natten, pga magsmärtor, så på morgonen kilade jag förbi Gzira Health centre och träffade en läkare. Det fungerar inte som i Sverige. Man ringer inte i förväg och överdriver sina symptom för att få en tid utan går direkt till läkaren och sätter sig i väntrummet. För Denna sjuka fick jag gå dit två gånger och båda gångerna skulle jag tro att jag väntade i ca 45 minuter. Jag fick träffa väldigt trevliga och proffsiga läkare så detta måste jag säga fungerar betydligt bättre än i Sverige. Jag förstår att många söker vård i onödan och att det innebär höga utgifter av skattepengar, men jag har väldigt svårt för att någon annan i telefon ska avgöra hur dåligt jag mår.

I vilket fall, jag hade feber vilken blev rätt hög under tisdagen. Frossa deluxe på det. Min diagnos blev, oväntat nog, gastrit (magkatarr) med medföljande infektion och därav febern. Läkaren menade att tre dagar off your regular diet kan orsaka sådana stora besvär, vilket förvånar mig väldigt. Hade nog gissat att det skulle krävas lite mer. Men, effekten av detta blev att jag känner mig illamående bara jag tänker på annan mat än min vanliga kost. Och för den som undrar över min vanliga kost så är den clean eating med fokus på bra proteinkällor då jag styrketränar mycket. Jag väljer mina kolhydrater och fettkällor som jag vet att jag mår bra av. Efter denna sjuka vill jag inte veta av några cheat meals alls, jag vill bara ha min proteinberikade havregrynsgröt och inget annat, hehe.

Läkaren skrev en så kallad ”blue note” vilket är ett sjukintyg, för tre dagar. Det fungerar olika på olika företag, men på mitt jobb önskas sjukintyg från tredje sjukdagen. Idag var jag tillbaka på jobbet och det var så himla, himla kul! Jag älskar verkligen min nya arbetsplats!

Under mina sjukdagar har jag hängt mer eller mindre oavbrutet i soffan framför tv:n. Det har gett mig massor av tid att titta på youtubekanaler, bland annat om styrketräning och vegankost. Jag har inga planer på att bli vegan, men jag har däremot en mycket större medvetenhet om vad jag stoppar i mig än tidigare, och där är animaliska produkter en sådan sak som jag är mer restriktiv med.

Visste du att Livsmedelsverket rekommenderar att inte överskrida mer än 500 gram rött kött per person och vecka? Högt intag av rött kött ökar risken för cancer i tarmarna, alternativt prostata- eller bröstcancer.

Jag behöver sådan omskakade information ibland för att inte bli lat i min kosthållning. Protein finns i många bra vegetariska och veganska källor, och det behöver inte nödvändigtvis vara krångligare än att steka upp ett kilo nötkött.

Mvh åt gröna linser till lunch idag 😛

Brist på bilder efter några sjukdagar, men en bild på min fantastiska gröt kan ju inte bli fel 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *