Tzatziki och jobb

Dagarna bara rullar på här med mycket fokus på jobbet. Efter jobbet är det liksom laga mat och sedan har jag en tendens att somna i soffan 😉 Jobbet är fortfarande nytt och det är såklart en omställning från att vara student. Jäklar vad mycket härlig fritid man hade! Som jag visserligen var rätt bra på att uppskatta, men det finns ändå en slags sorg i det, att den tiden inte kommer tillbaka. Med största sannolikhet kommer jag inte plugga mer. Möjligtvis en master i framtiden, men inget fullständigt program. Och inte med samma människor. Det känns så ledsamt när jag tänker på det. Det var liksom de tre och ett halvt bästa åren i mitt liv. Så spännande studier (nåja, mestadels) och alla härliga fikor på Prego. Och kandidatuppsatsen! Jäklar vad kul det var. Jag och Linda skrev om våld i nära relationer, precis som vi gjorde i b-uppsatsen men då med ett barnperspektiv, i c-uppsatsen valde vi istället ett professionellt perspektiv och undersökte hur socialsekreterade upplever att de tolkar våld i nära relationer. Det finns så mycket viktigt i den där uppsatsen.

Redan innan jag kom till Malta tänkte jag tanken att ta kontakt med en kvinnojour eller stödgrupp här på Malta, för att på något sätt, vid sidan om jobbet, kunna fortsätta jobba med de här frågorna. Jag har inte kommit till skott ännu, men ska definitivt göra det. Det finns så mycket viktigt arbete som behöver uträttas på den fronten. Förra helgen mötte jag en kvinna på bussen som var helt blåslagen i ansiktet. Man behöver ju inte vara Einstein för att förstå att hon inte trillat i en trappa. Usch, sånt där får hela hjärtat på mig att knyta sig och jag tror att det finns en mening med att jag ska jobba med de här frågorna. Den här kvinnan försvann fortare än kvickt och jag hann knappt reagera innan hon klev av och försvann. I ett land som Malta tror jag att det är extra viktigt att dessa frågor börjar diskuteras. Har tänkt skriva en debattartikel faktiskt. Alltid en början.

På tal om något helt annat fick jag ett sjukt sug efter tzatziki förra veckan, vilket är absurt eftersom jag typ aldrig äter det. Jag har i alla fall experimenterat en del i köket, matlagning är ju ändå ett stort intresse, och knäckt koden till en kick ass-tzatziki. Så det är väl mest det som mina dagar fylls med just nu, jobb och tzatziki 😉 Veckan har i övrigt rusat förbi och jag kan inte förstå att det är fredag redan imorgon. Det beror nog på vår lediga dag i tisdags. Efter jobbet ska jag promenera till Lidl (som den äkta Lidler jag är!) och handla. På lördag, alla hjärtans dag, ska jag ge mig själv en present i form av en ögonfransförlängning. Sen hoppas jag på sol och en lat helg på balkongen! Vore fantastiskt skönt.

Min kick ass-tzatziki. I brist på andra bilder ärligt talat... ;-)

Min kick ass-tzatziki. I brist på andra bilder ärligt talat… 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *