Alla dessa mäklare

Helt plötsligt blev vår lägenhet till en j*vla go and see attraktion.

Eftersom att vi flytta så kommer det ju självklart vara andra som vill komma och titta på lägenheten med sina mäklare vilket jag har full förståelse för. Man ringer den som bor i lägenheten lite i förväg och frågar om det skulle vara okej att komma och titta på lägenheten osv.
Min hyresvärd ringde igår och frågade om hon kunde ge mitt nummer till hennes mäklare och jag sa okej. Säg att dom ska boka tid minst en dag i förväg dock!

Har detta ”en dag i förväg” gått fram till dessa mäklare… Don’t think so.

1. Igår ringde en och sa att dom ville komma förbi samma dag varpå jag sa nej då vi hade planer.
2. Lite senare när vi kommit hem ringer min egna gamla mäklare och frågar om han kan komma förbi om en kvart… Ja ja okej men nästa gång ring en dag i förväg.
3. Idag ringen någon random mäklare och säger att han skulle vilja komma förbi kl 14:30. Jag sa okej men ring en dag i förväg nästa gång
4. Någon random jag inte har pratat med innan ringer på dörren och säger att här ska det visas lägenhet. Jag kan inte mycket annat än öppna eftersom att jag redan avslöjat att jag var hemma.

Kanske det bara är jag men det funkar inte att folk som jag inte känner stormar in i vår lägenhet för att kolla på den när vi inte är redo. Dessutom så kommer jag aldrig förstå varför folk inte tar av sig skorna. Självklart tar jag hänsyn till att det är en kulturkrock och det var likadant i Nya Zeeland när jag bodde där. Men det stör fortfarande min inre svenskhet att jag måste be dom ta av skorna när dom ska gå in i sovrum och hela baletten. DET ÄR ÄCKLIGT people!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *