Ditt argument är du för ung för.

Tanken slog mig att jag fyller 21 om två månader….
Fick något som kanske kan vara ett fragment av ”meeen jag trivs ju med att vara 20 stoppa tideeen”-tankar.
inspirational-quote-1024x640
Sen gick den över fort som bara den när jag insåg att jag resonerade likadant om frisören hemma i Sverige. Vilket verkligen vad det mest absurda samtal med någon jag haft i en frisörsalong. Jag ska berätta:

Jag fyller sent på året i oktober men är född 1992, alltså fyller jag 21 snart men denna klippning var för ett år sedan alltså var jag 19 år då.
Går in, hon tvättar mitt hår (vilket jag alltid tycker är helt underbart skönt när jag är hos frisören ♥) sen säger hon

”Ja och nu ska jag bara platta ditt hår så kan jag börja klippa”

.Varpå jag chockat tittar på henne och säger

– Ursäkta men va?
”Ja, jag plattar alla mina kunders hår innan jag klipper dom”
– Haha okej visst, men har du ens tittat på mitt hår? Det är helt omöjligt att det kan bli rakare. Mitt hår är så rakt att det inte går att ha lockligt en hel dag och jag behöver aldrig göra mig iordning på morgonen. Jag ruskar lite på huvudet och sen ligger det lika rakt som det alltid ligger!
”Aha, okej då”
Och för att demonstrera hur rakt mitt hår så är här en bild från när det är nytvättat och har lufttorkat.
20130504_193025

Rakt rakt rakt rakt rakt!

Vi pratar om det vanliga ytliga man brukar prata om tills vi sedan nuddar ämnet att båda av oss tagit studenten och hon utbrister.
”Åh GUD jag kommer ihåg när jag tog studenten, man festade hela tiden och att bo i stan var jätteskönt (hon bodde tydligen mitt i city) Men nu när man börjar bli lite äldre så känner jag bara att den tiden är så långt bort. ”

I mitt huvud så kanske hon var runt 24 och alltså några år äldre äm mig så jag kunde ju inte riktigt sätta mig in i vad hon kände då jag var så grymt exalterad över att fylla 20 inom några månader. så jag frågade hur gammal hur var.

”Jag är 20!”

– Hahaha men för tusan vi är ju lika gamla!!!

Självklart förstår jag ålderskriser i högre åldrar och jag tänker absolut inte säga att det är konstigt. Det jag dock inte förstår är de som har ålderskris innan de ens fyllt 25. Man har ju preciiis fått en smak på hur det känns att vara vuxen och de ansvar som följer med det. Mer än gärna sitter jag och lyssnar på de vänner jag har som är 30+ och finner inget konstigt med det. Dock när mina jämnåriga påstår att de har ålderkris så känner jag att deras argument är ogiltiga.

Folk oroar sig så mycket för att tiden springer iväg och jag håller med om att den springer fruktansvärt snabbt ibland. Men när citat som ”Livet är för kort” slänger sig i mitt ansikte som en ursäkt för människor att göra korkade saker vill jag skrika ”DET ÄR SKITLÅNGT!”

Därför att i slutändan är livet det längsta du någonsin kommer att få uppleva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *