Maltas djurambulans

Igår när vi var ute och promenerade var det riktigt blåsigt ute. Min turistiga mamma ville förstås stanna och fota de maffiga vågorna så vi hann inte gå särskilt långt innan vi fick syn på en liten kisse nere vid vattnet. Märkte direkt att det var något som inte riktigt stämde. Nacken var sned och trots de kalla vindarna så låg/satt den mest på ett och samma ställe utan särskilt mycket skydd. När den försökte gå såg det väldigt ansträngt ut och den kom inte särskilt långt. Självklart kunde vi inte bara gå vidare utan att veta hur den faktiskt mådde så vi ringde djurambulansen. Inom en timme var de på plats (de var på ett annat uppdrag när vi ringde) och precis som vi misstänkte ambulanspersonalen att katten blivit påkörd och att den med största sannolikhet behövde avlivas 🙁

Gjorde verkligen ont i hjärtat att se den lilla kissen men tack och lov så finns djurambulansen! Riktiga vardagshjältar! 1717 är numret till Animal Welfare på Malta, bra att lägga på minnet om man stöter på ett skadat djur!

katt ambulans

2 kommentarer

  1. Henna   •  

    Bra gjort! 🙂 Ett påkört djur känner lika mycket smärta och behöver lika mycket hjälp som en människa! Synd bara att det finns Djurambulans på så få ställen, men veterinärer finns i alla länder så ALLA kan hjälpa om man vill och bryr sej.

  2. Stephanie   •  

    Åh tack för att du brydde dig och tack för numret. Fasar för den dagen jag hittar ett skadat djur här och har funderat på vad man gör, nu vet jag vart jag kan ringa iaf, tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *